RETSEPT: Vaesed rüütlid ehk praesaiad Prantsuse moodi
(2)Üks võimalus on vaesed rüütlid ehk Prantsuse moodi praesaiad.
Munapiimasse kastetud ja siis praetud saiaviilud on ilmselt kõigile teada-tuntud kui mitte lemmikud, siis vähemasti ollakse neid elu jooksul vähemalt mõned korrad söödud. Tegelikult on tegu ülemaailmselt väga populaarse toiduga, ja teada värk, et heal lapsel on mitu nime – vaesed rüütlid (inglise k poor knights), kadunud leib (prantsuse k pain perdu), Ameerikas on sama toit tuntud aga kui French toast ehk Prantsuse moodi röstitud saiad.
Vaja läheb:
- 4–6 viilu saia
- 2 muna
- 1 dl piima
- õli või võid praadimiseks
- suhkru ja kaneeli segu
Kloppige munad piimaga lahti, kastke saiaviilud munasegusse ja praadige mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveerige kas kaneelisuhkru, vedela mee või vahtrasiirupiga.
Rohkem retsepte huvitavatest saiatoitudest leiad jaanuarikuu Maakodust - kas digivariandist või ajakirjanduse müügilettidel müüdavast ajakirjast.