RETSEPT: Vaesed rüütlid ehk praesaiad Prantsuse moodi

 (46)
Klassikalised vaesed rüütlid. Foto: Dagris Punder

Sai ja leib on toiduained, mis on enamiku inimeste kodus esindatud ning üldiselt kelleski mingeid ülevoolavaid tundeid ei tekita. Aga äkki peaks, sest võimalusi, mida saiast teha, on väga palju.

Üks võimalus on vaesed rüütlid ehk Prantsuse moodi praesaiad.

Munapiimasse kastetud ja siis praetud saiaviilud on ilmselt kõigile teada-tuntud kui mitte lemmikud, siis vähemasti ollakse neid elu jooksul vähemalt mõned korrad söödud. Tegelikult on tegu ülemaailmselt väga populaarse toiduga, ja teada värk, et heal lapsel on mitu nime – vaesed rüütlid (inglise k poor knights), kadunud leib (prantsuse k pain perdu), Ameerikas on sama toit tuntud aga kui French toast ehk Prantsuse moodi röstitud saiad.

Vaja läheb:

  • 4–6 viilu saia
  • 2 muna
  • 1 dl piima
  • õli või võid praadimiseks
  • suhkru ja kaneeli segu

Kloppige munad piimaga lahti, kastke saiaviilud munasegusse ja praadige mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveerige kas kaneelisuhkru, vedela mee või vahtrasiirupiga.

Rohkem retsepte huvitavatest saiatoitudest leiad jaanuarikuu Maakodust - kas digivariandist või ajakirjanduse müügilettidel müüdavast ajakirjast.

 

Konkursil "Eesti kauneim maakodu 2017" osalemiseks täida järgnevad väljad:

Kontaktid:

Maakodu


Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare