Vaja läheb:

  • 1 kg klaarõunu
  • 0,5 dl vett
  • 400 g suhkrut

Valmistamine:

Puhasta õunad südamikest, ära koori, kuid tükelda. Pane õunatükid koos 200 g suhkruga potti, sega läbi ja lase pool tundi seista.

Sega õunad veelkord läbi ja lisa vesi, et vältida põhjakõrbemist. Keeda umbes 20 minutit kuni pool tundi, kuni õunad on pehmed.

Valmista sügaval, paksupõhjalisel pannil karamell. Selleks vala pannile 200 g suhkrut ja kuumuta see pruuniks. Ettevaatust - sulanud suhkur on ülikuum!

Vala kuum karamellisegu kohe juba valmis, kuid veel keeva õunamoosi hulka ning sega hoolikalt läbi.

Purgista kuumalt ning hoia jahedas ja kuivas hämaras kohas.

Jaga
Kommentaarid