RETSEPT | Valmista pühadeks luksuslik ja hõrk maksapasteet. Ilma igasuguse keetmiseta!

 (4)
RETSEPT | Valmista pühadeks luksuslik ja hõrk maksapasteet. Ilma igasuguse keetmiseta!
Shutterstock

See, pisut teistsuguse tehnoloogiaga valmistatud pasteet on hõrk suutäis ja korralik peolaua ehe!

Eriliselt maitsev on pasteet rohumaveise noorlooma maksast, kuid kasutada võib ka muud meelepärast maksa.

Pasteediks läheb vaja:

500 g maksa
1 muna
2 muna kollast
200-300g võid
120 ml rõõska koort
1 sibul
2 küünt küüslauku
120 ml Põltsamaa Kuldset
2 spl brändit
1tl värsket tüümiani

soola
valget pipart
näputäis muskaatpähklit

Valmistamine:

Soojenda ahi 120 kraadini.

Sega pannile kokku tükeldatud sibul, küüslauk, tüümian ja alkohol. Keeda keskmisel kuumusel, kuni vedelik on praktiliselt aurustunud, lase pannil jahtuda ning pane tulemus mikserisse. Mikserda paar minutit ning lisa tükeldatud maks, seejärel muna ja munakollane ja sulatatud või. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga. Lõpuks lisa koor. Mikserda kuni segu on ühtlustunud.

Tõsta segu väikestesse ahjuvormidesse. Väikesed vormid aga lao omakorda suuremasse ahjuvormi ning täida see veega, nii et väikesed vormid oleksid umbes poole vormi ulatuses vees. Küpseta ahjus 40-50 minutit, seejärel lülita ahi välja ja tee uks lahti, lase vähemalt pool tundi kuni tund aega jahtuda ja tõsta vormid üleöö külmkappi.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare