Tomatised ahjuvorstid on mõnus lisand vahemerelisele salatile, milles peaosalisteks läätsed, ahjutomatid ja fetajuust. Maitset lisab basiilik ning salatikastmena võib kasutada ahjuvorstide kastet, kus maitsebukett juba paika sätitud. Hea toitev ja talviselt tugev salat.

  • 4 Rannarootsi Vahemere ahjuvorsti
  • 200 g keedetud või konserveeritud läätsesid
  • 200 g kirsstomateid
  • 2 küüslauguküünt
  • oliiviõli
  • soola
  • 200 g fetajuustu
  • basiilikut

Valmistage esmalt ahjutomatid. Selleks poolitage kirsstomatid, segage need läbi hakitud küüslaugu, oliiviõli ja soolaga ning laotage ahjuplaadile, lõikepind ülespoole. Küpsetage 180 kraadi juures ca 20 minutit, kuni tomatid on parajalt läbi küpsenud. Küpsetage ahjuvorste vastavalt pakendi juhisele.

Vahemereline salat ahjuvorstide ja läätsedega.

Segage läätsi mõne supilusikatäie vorstide juures oleva tomatikastmega. Lisage ka hakitud basiilikut. Segage salatisse ahjutomatid ja tükeldatud fetajuust. Jaotage salat taldrikutle ning asetage salatile kuumad ahjuvorstid. Serveerige kohe.

Eelküpsetatud part musta ploomi marinaadis punase kapsaga

Pardiliha ja vürtsikas punane kapsas moodustavad väga meeldiva maitsekombinatsiooni. Pardile sobivad kaaslaseks just magusad ja veidi vürtsikad maitsed, ning punane jõuluvürtsidega kapsas on kui loodud pardile seltsi pakkuma, sobides hästi ka jõululauale.

  • pool Rannarootsi eelküpsetatud parti musta ploomi marinaadis
  • 500 g punast peakapsast
  • 2 kõvemat hapukat õuna
  • 2–3 sibulat
  • ½ tl jahvatatud nelki, kaneeli ja jahvatatud muskaati (võib kasutada ka piparkoogi- maitseainet)
  • 2 sl palsamiveiniäädikat
  • 2 sl pruuni suhkrut
  • 2 sl võid
  • ½ tl soola
  • värskelt jahvatatud musta pipart
Hakkige kapsas ja sibul, koorige ja tükeldage õunad. Segage kõik ained kokku, peale pange võitükid ning hautage kaanega kaetud potis 150kraadises ahjus kolm tundi.
Eelküpsetatud part musta ploomi marinaadis punase kapsaga.

Küpsetage parti vastavalt pakendi juhistele ning serveerige koos pardi juures oleva kastme, hautatud punase kapsa ja ahjukartulitega.

Eelküpsetatud pardikoivad hapukapsa ja kartuli-juusturöstiga

Eelküpsetatud pardikoivad koos maitsva hapukapsaga on juba iseenesest peaaegu et täiuslik kooslus. Kui täiusest midagi puudu jääb, võiks see olla krõbe kartuli-juusturöst, mis võimaldab üsna lihtsa vaevaga kogu komplektist piduroa mõõtu toidukorra vormistada.

  • Rannarootsi eelküpsetatud pardikoivad hapukapsaga
  • 4 keskmise suurusega kartulit
  • 100 g parmesani juustu
  • 2 sl Panko riivsaia paneeringut või riivsaia
  • 1 sibul
  • 1–2 küüslauguküünt
  • oliiviõli
  • soola, pipart
  • hakitud värsket tilli
Kuumutage pannil õli ning praadige keskmisel kuumusel sibulat mõni minut. Lisage hakitud küüslauk ja kuumutage umbes minuti jooksul läbi. Segage riivitud kartul ja juust praetud sibula ning küüslauguga. Lisage ka Panko paneering. Maitsestage hakitud tilli, soola ja pipraga. Määrige muffinivormid õliga ning suruge saadud segu muffinivormi nii, et vorm oleks ca 2/3 ulatuses täidetud. Küpsetage 180 kraadi juures ca 40 minutit, kuni kartulivormid on kergelt pruunistunud ja läbi küpsenud. Pardikoibi küpsetage 220kraadises ahjus 15–20 minutit, neid aeg-ajalt keerates ja kapsast segades.
Eelküpsetatud pardikoivad kartuli-juusturöstiga.