RETSEPTID | Kolmekäiguline maitsev ja värviküllane õhtusöök

Läätsesalat. Foto: Kaili Eerma

Sügis on võidukalt saabunud koos tuulte, esimese lume ja tugevate vihmasabinatega. Nüüd on jälle mõnus köögis õhtusööki valmistades rohkem aega veeta.

Ühe õhtusöögiidee pakun siinkohal ka välja. Eelroaks kartuli-sibulatortilja, pearoaks läätse-fetasalat koos kanaga, mis peidab end tähtaniisiga maitsestatud sojakastmes, ja lõpetuseks värskendavat mangomagustoitu laimiga.

Kartuli-sibulatortilja

Tortilja on Hispaania omalaadne omlett, mida võib serveerida nii eelroaks kui omaette toiduks koos rohelise salati ja krõbedakoorikulise saiaga. Siin astub tortilja meil üles seekord siiski vaid eelroana.

  • 800 g kartuleid
  • 2 sibulat
  • 6 muna
  • oliiviõli
  • soola
  • pipart

Viilutage kartulid, ajage pannil umbes 5 sl õli kuumaks ja praadige kartuleid vahetevahel ümber pöörates 10 minutit. Lisage tükeldatud sibulad ja praadige veel umbes 10 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.

Kartuli-sibulatortilja. Foto: Kaili Eerma

Kloppige munad soola ja pipraga lahti, lisage segusse pannil olevad kartuliviilud, segage ja jätke 10 minutiks seisma. Seejärel ajage pannil õli uuesti kuumaks, valage segu pannile, ajage hästi laiali, katke pann kaanega ja küpsetage madalal kuumusel 20 minutit. Serveerimisel lõigake tortilja sektoriteks.

Maakodu