RETSEPTID | Kolmekäiguline maitsev ja värviküllane õhtusöök
Ühe õhtusöögiidee pakun siinkohal ka välja. Eelroaks kartuli-sibulatortilja, pearoaks läätse-fetasalat koos kanaga, mis peidab end tähtaniisiga maitsestatud sojakastmes, ja lõpetuseks värskendavat mangomagustoitu laimiga.
Kartuli-sibulatortilja
Tortilja on Hispaania omalaadne omlett, mida võib serveerida nii eelroaks kui omaette toiduks koos rohelise salati ja krõbedakoorikulise saiaga. Siin astub tortilja meil üles seekord siiski vaid eelroana.
- 800 g kartuleid
- 2 sibulat
- 6 muna
- oliiviõli
- soola
- pipart
Kloppige munad soola ja pipraga lahti, lisage segusse pannil olevad kartuliviilud, segage ja jätke 10 minutiks seisma. Seejärel ajage pannil õli uuesti kuumaks, valage segu pannile, ajage hästi laiali, katke pann kaanega ja küpsetage madalal kuumusel 20 minutit. Serveerimisel lõigake tortilja sektoriteks.
Läätsesalat fetaga
Kuna pakume seekord kõrvale kana, ei kasuta me salatis liha. Kuid alternatiivina saate salatit valmistada pearoana, lisades sinna ka singikuubikuid. Kellele aga tomatipasta ei meeldi, võib selle välja jätta.
- 250 g (Puy) läätsi
- 200 g fetajuustu
- 75 ml päikesekuivatatud tomati pastat (soovi korral)
- peotäis hakitud petersellilehti
- soola
- pipart
- 600 ml vett
- singikuubikuid (soovi korral)
Pange läätsed veega potti, ajage keema, alandage kuumust ja keetke 20 minutit, kuni läätsed on peaaegu pehmed ja vesi neisse sisse imbunud. Murendage pool juustust pannile, lisage tomatipasta, singikuubikud (kui neid kasutate), petersellilehed, maitseained ja kuumutage minuti jagu.
Serveerimisel jaotage läätsed taldrikule, tõstke peale segu pannilt, murendage peale ülejäänud feta ning lisage veel petersellilehti.
Kana tähtaniisise sojakastmega
Tähtaniis muudab sojakastme veelgi magusamaks ja idamaisemaks. Kuna paneme kana marinaadi, tuleb selle roaga alustada ettevalmistusi palju varem.
- 4 nahata kana-rinnafileed
- 2–4 tervet tähtaniisi
- 2–3 sl sojakastet
- 3 sl oliiviõli
- pipart
Katke nõu kilega ja pange kaheksaks tunniks külmikusse. Grillige või küpsetage kanatükid, pintseldades neid aeg-ajalt marinaadiga.
Mango-laimi magustoit
Kui hästivalminud värskeid mangosid käepärast pole, kasutage konserveerituid.
- 400 g purk konserveeritud mangosid (pluss kaunistuseks)
- 1 laimi viilutatud koor
- 0,5 laimi mahl
- 150 ml 35% koort
- 90 ml Kreeka jogurtit
- suhkrut (vajadusel)