• apelsine
  • kaneeli
Apelsinid kaneeliga.

Lõigake apelsinid ratasteks, eemaldage koor ja valge koorealune osa. Raputage üle jahvatatud kaneeliga.

Apelsinikana

  • 500 g kanafileed
  • 120 ml apelsinimahla
  • 4 sl sojakastet
  • 4 sl ketšupit
  • 1 sl mett
  • tšillipipart
  • soola
  • pipart
Apelsinikana.

Pange kanafileed küpsetusvormi. Segage kausis omavahel apelsinimahl, sojakaste, ketšup, mesi, sool, pipar ning valage fileedele. Küpsetage ahjus 180° juures umbes 1 tund.

  • 150 g purustatud küpsiseid
  • 0,5 tl kaneeli
  • 50 g sulatatud võid
  • 225 ml värskelt pressitud apelsinimahla
  • 2 sl želatiinipulbrit
  • 350 g maitsestamata toorjuustu
  • 200 g ricotta-juustu
  • suhkrut (maitse järgi)
  • 2 suurt apelsini
  • 1 pakk Ekströmsi vanillipudingupulbrit
  • piima
  • 1 suur apelsin kaunistuseks
Apelsini-juustukook.

Soojendage ahi 180 kraadini. Segage omavahel küpsisepuru, või, kaneel ning vooderdage sellega küpsetusvormi põhi. Küpsetage ahjus 10 minutit ning laske jahtuda.

Valage apelsinimahl potti, lisage sinna želatiin ning laske kolm minutit paisuda. Soojendage pidevalt segades, kuni želatiin on lahustunud. Segage kausis juustud suhkruga, lisage želatiinisegu ning segage ühtlase massi saamiseni. Pange külmikusse veerand tunniks jahtuma. Valmistage vanillipuding piimaga pakil oleva õpetuse kohaselt ning lisage see koos apelsinitükkidega juustusegule. Tõstke segu eelküpsetatud põhjale ning laske külmikus seista kuus tundi kuni terve öö. Enne serveerimist kaunistage apelsinilõikudega.

  • 5 munakollast
  • 6 sl suhkrut
  • 1 klaas apesinimahla
  • 15 g želatiinipulbrit
  • 250 g vahukoort
  • 2 apelsini
Apelsinikreem.

Vahustage munakollased nelja supilusikatäie suhkruga vahule. Lisage apelsinimahl ja kuumutage potis pliidil väikesel tulel pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Ärge keetke! Seejärel tõstke pott tulelt ning lisage vees lahustatud želatiin. Laske segul jahtuda ning segage juurde ka ülejäänud suhkruga vahustatud koor. Koorige apelsinid, lõigake ratasteks ning katke nendega veega märjaks kastetud kausi servad nii tihedalt kui soovite. Valage tarduma hakkav segu kaussi ning laske külmas seista kuni täieliku tardumiseni. Serveerimisel kummutage magustoit vaagnale.

  • 1 kg tükeldatud apelsine
  • 750 g kuni 1 kg suhkrut
  • 1 sidruni mahl

Pange apelsinitükid koos suhkruga paariks tunniks potti seisma, et mahl eralduks. Lisage sidrunimahl ning kuumutage keemiseni. Seejärel alandage kuumust ning aeg-ajalt segades kuumutage tunnike, kuni maht on vähenenud 1/3 võrra. Laske moosil jahtuda, pange purkidesse ja sulgege õhukindlalt.