Hommikuseks saiakõrvaseks piisab 3–4 kiivist. Koorige ja viilutage ning asetage keema. Lisage maitse järgi suhkrut, olgu siis valget või pruuni, ja piisake sidrunimahla. Keetke 10–15 minutit,
ning jõuluselt roheline moos ongi olemas.

Kosutavaks näksimiseks sobib peen pasteedileib, mille teeb ahvatlevaks killuke hurmaad. Kui piparkoogivormid käeulatuses, võib võileivad välja lõigata erikujulised ning paar suupistet ka silmadega süüa, enne kui amps suhu kaob.

Verikäkist valmistatud krõpsudest võib ootamatult hitt kujuneda. Eriti kui neid serveerida jõhvikamoosiga, millesse keetmisel on lisatud portveini.

Lõigake käkist võimalikud õhukesed viilud, asetage ahjuplaadile ning tõstke praeahju 160 kraadi juurde. Kui tuppa tuleb tuttavat hõngu, on aeg käkkidel teine külg pöörata, seejärel pistke need veel kord ahju. Valmimiseks piisab 15–20 minutist, sest kui nad väga kauaks ahju jäävad, muutuvad liiga kõvaks.

Kiireks pasteediteoks sobib kõige paremini kanamaks. Pühade puhul otsige välja ikka vana hea hakklihamasin ning kasutage saumikseri asemel hoopiski seda. Jõulupasteedi sisse võib traditsiooniliste lisandite kõrval panna mõne viilu õunu ning julge sortsu glögi, ka lusikaotsatäis kaneeli ei tee halba.