RETSEPTID | Pärnumaa räimerulaad ja krõbe kiisk

 (1)
RETSEPTID | Pärnumaa räimerulaad ja krõbe kiisk
Krõbe kiisk.Foto: Silver Gutmann

Pärnumaa maitsete aasta on täies hoos ning septembrikuus on ees ootamas palju põnevaid üritusi eesotsas 8. septembril Maria talus peetavalõikuspeoga, kus kuulutatakse välja Pärnumaa toidumeene.

Et Pärnumaa maitsetest oleks võimalik osa saada ka teistes Eesti nurkades asuvates koduköökides, jagame äärmiselt populaarseks saanud retsepte, mille esmaesitlus toimus maikuus Pärnumaa maitsete aasta avamisel.

Retseptide autor on kohvik-restorani Piparmünt peakokk Vladimir Upeniek.

Räimeremulaad

  • 100 g suitsuräime
  • 100 g sibulat
  • 50 g küüslauku
  • 100 g marineeritud või hapukurki
  • 50 g mädarõigast
  • 100 g majoneesi
  • tortiljasid

Sibul ja küüslauk tükeldada ja praadida, seejärel jahutada ja segada tükeldatud räime, kurgi, mädarõika ja majoneesiga. Serveerida tostada‘l (frititud tortiljal).

Krõbe kiisk

  • kiisafileed
  • 1 lahtiklopitud muna pintseldamiseks
  • 5 munavalget
  • 1 tl sinepit
  • soola
  • suitsupaprikapulbrit
  • odrajahu
  • heeringamarja
  • peterselli
  • rukkileiba või rukkipitat

Kiisafilee paneerida munas ja jahus, praadida pannil õlis ja enne serveerimist flambeerida pannil Vana Tallinnaga. Serveerida rukkileival või rukkipital, aga kindlasti heeringamarja ja värske peterselliga.

Allikas: Maablogi

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare