RETSEPTID: Piparkoogikreemised maiused jõuluajaks

 (2)
Piparkoogikreemi kook nektariinidega.
Piparkoogikreemi kook nektariinidega.

Minu suureks lemmikuks on saanud nüüdseks juba mitu hooaega väljas olnud Alma piparkoogimaitseline kohupiimakreem.

See on imehea niisama söömiseks, kuid ka küpsetamiseks. Alljärgnevalt mõned kreemised maiused.

Piparkoogikreemi kook nektariinidega

  • 3 muna
  • 200 g tuhksuhkrut
  • 100 g hapukoort
  • 50 g küpsetusmargariini
  • 250 g jahu
  • 500 g piparkoogimaitselist kohupiimakreemi
  • 50 g võid
  • kaneelisuhkrut
  • 500 g nektariine

Pange ahi 180 kraadi juurde soojenema. Vahustage kaks muna koos 100 g tuhksuhkruga, lisage hapukoor, sulatatud margariin ning jahu. Segage tainaks ning pange vähemalt üheks tunniks külmikusse. Vooderdage koogivorm tainaga, torkige kahvliga augud sisse ning küpsetage 20 minutit (kerkimise vältimiseks kasutage küpsetusube).

Laske veidi jahtuda. Seejärel vahustage üks muna koos 100 g tuhksuhkruga. Segage kausis piparkoogikreem munavahuga, lisage pehme või ja kaneelisuhkur. Katke koogipõhi saadud seguga, pange peale viilutatud nektariinipoolikud ja küpsetage 160 kraadi juures umbes 30 minutit. Enne serveerimist laske maha jahtuda.

Piparkoogikreemi vormiroog mandariinide ja kaerahelvestega

  • 500 g piparkoogimaitselist kohupiimakreemi
  • 75 ml piima
  • 1 muna
  • 2 mandariini
  • 1,5 klaasi suhkrut
  • 6 sl kaerahelbeid
  • tuhksuhkrut ja mandariiniviile kaunistuseks
Seotud lood:

Valage kaerahelbed piimaga üle ja laske viis minutit seista. Lisage muna, suhkur, piparkoogikreem ning segage hoolikalt läbi. Puhastage mandariinid ja eraldage sektoriteks.

Pange pool kreemisegust vormidesse, selle peale mandariinisektorid ning peale ülejäänud kohupiimamass. Küpsetage 180 kraadi juures 25–30 minutit. Serveerimisel kaunistage tuhksuhkru ja mandariiniviiludega.

Piparkoogikreem hurmaaga

  • 500 g piparkoogimaitselist kohupiimakreemi
  • 300 g hapukoort
  • 4 sl Demerara suhkrut
  • 30 g želatiini
  • hurmaad

Segage piparkoogikreem 2 sl suhkruga ning hapukoor ülejäänud 2 sl suhkruga. Tükeldage hurmaad ja pange need magustoidukausside põhja. Segage omavahel kreem ja hapukoor ühtlaseks massiks. Valmistage ette želatiin ning lisage see kohupiimamassile. Katke hurmaatükid kohupiimaseguga ning hoidke kaks tundi külmikus. Serveerimisel kaunistage hurmaatükkidega.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare