RETSEPTID: Soojendavad Tai toidud jahedasse talvepäeva

Omletirull. FOTO: KAILI EERMA

Nii vana India ajurveda meditsiini kui ka vana Hiina meditsiini kohaselt on praeguste niiskete ja külmade ilmadega kasulik süüa soojendavaid ning vürtsikaid toite.

Seega unustame mõneks ajaks toortoidu, värsked salatid, ning hoiame elus oma sisemist tuld.

Seekordsed retseptid on pärit minu suurest lemmikust, Tai Kuningriigist.

Aroy!

Omletirullid

  • 4 suurt muna
  • 2 sl vett
  • 1 sl sojakastet
  • 6 sibulapealset
  • 1 hakitud tšillikaun
  • 1 sl õli
  • 1 sl Tai rohelist karripastat
  • 1 pundike hakitud koriandrilehti

Segage kausis munad, vesi ja sojakaste, teises kausis aga hakitud sibul, tšilli ja karripasta. Kuumutage pannil õli, pange sinna pool munamassist ning küpsetage see kiiresti omletiks. Tehke sama teise osa munaseguga. Laotage omlettidele karripastasegu, raputage üle hakitud koriandriga ning keerake rullideks. Poolitage rullid ja serveerige soojalt.

Selge leemega kanasupp seentega

  • 25 g kuivatatud seeni
  • 1 l vett
  • 2 sl õli
  • 15 g värskeid seeni
  • 2 tükeldatud küüslauguküünt
  • 5cm jupp galangalijuurt
  • 2 naha ja kondiga kana rinnakutükki
  • 225 g šampinjone
  • poole laimi mahl
  • peterselli (kaunistuseks)

Pange kuivatatud seened sooja vette 20–30 minutiks ligunema ja nõrutage. Jätke leotusvesi alles. Tükeldage seened, pange leotusvesi koos 1 liitri veega potti ja laske keema. Ajage vokkpannil õli kuumaks, vokkige leotatud seened, värsked seened, galangalijuur ja küüslauk pannil kolme minuti jooksul ning seejärel lisage need potti.

Selge leemega kanasupp seentega. FOTO: KAILI EERMA

Pange kanarinnaku tükid samuti vette keema, keetke 10–15 minutit või kuni liha kondi küljest lahti tuleb. Tõstke välja, tükeldage liha ja pange kõrvale. Nahk pange puljongisse tagasi ning keetke veel 30 minutit.

Kurnake puljong, ajage see uuesti keema, lisage šampinjonid, kanaliha ja laimimahl. Ajage keema, keetke umbes 10 minutit ja serveerige.

Targu Talita


Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare