RETSEPTID: Suupistelaua sooja suveõhtu aiapeoks saab katta kiiresti

 (1)
Suvised suupisted Margit Kirsipuu

Juustude, näkileibade ja marjavaagnatega saate aeda kiiresti suupistelaua katta. Lauale sobivad ka veinid, kuid need pole sugugi kohustuslikud.

Suuremaks aiapeoks valmistudes ostsin turult seeni ning muidugi hunnitu koguse marju. Poeriiulilt valisin juurde suuremad punased paprikad, et need siis kukeseene-juustuseguga täita. Suupistete valmistamiseks ostsin ka kala- ja kanafileed.

Suviseks söögikorraks on graavilõhe ampsud ja kanarullid. Ainsa sooja roana täiendavad neid kukeseentega täidetud paprikad.

Küpsisetorti ehtivad värsked marjad näivad aga nii maitsvad, et juba silmadega võib kõhu täis süüa.

Kanafileerullid toorjuustuga

  • 800 g kanafileed
  • 200 g toorjuustu (Maag või Phialdelphia)
  • peotäis värskeid ürte (peterselli, spinatit, naati, nõgest)
  • Maitsestamiseks soola ja pipart
  • Kaunistamiseks mandlilaaste, päikesekuivatatud tomateid
  • kirsstomateid ja oliive
  • värsket basiilikut
    Kanafileerull Margit Kirsipuu

Lõigake toidukilega kaetud lõikelaual kanafileed keskelt lahti ning vasardage õhukeseks. Lihahaamri või tainarulliga tuleb ettevaatlikult ringi käia, kuna kanafilee on väga õrn. Maitsestage liha soola ja pipraga.

Seejärel segage saumikseriga purustatud värsked ürdid toorjuustuga ja määrige saadud segu paksu kihina maitsestatud fileele. Nüüd rullige kanafileed toidukile abil tihedalt kokku ja kinnitage puutikuga. Keerake kanarullid küpsetuspaberisse ja asetage 110 kraadini eelkuumutatud ahju pooleks tunniks küpsema. Jahutage, eemaldage paberid ja puutikud. Lõigake viiludeks, puistake mandlilaastudega üle ning sättige peale päikesekuivatatud tomatid, kirsstomatid ja oliivid.

Maakodu


Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare