Karripulbri võib asendada karripastaga.

1 keskmine muskaatkõrvits
1 õun
25 g võid
1 sibul
1-2 tl karripulbrit
900 ml kanapuljongit
1 tl värsket hakitud salveilehti
150 ml õunamahla
soola
pipart

Mädarõikakreem:

4 sl vahukoort
2 tl riivitud mädarõigast
0,5 tl karripulbrit

Koorige ja tükeldage kõrvits ning õun. Kuumutage potis või, lisage sibul ning praadige 5 minutit. Lisage karripulber ja kuumutage pidevalt segades veel 2 minutit. Valage juurde puljong, kõrvitsa- ja õunatükid ning salvei. Kuumutage keemiseni, alandage kuumust ning laske podiseda 20 minutit.
Vahepeal tehke mädarõikakreem. Selleks vahustage vahukoor tugevaks vahuks, segage juurde karripulber ja mädarõigas ning pange serveerimiseni külma.

Püreestage supp kannmikseris, pange tagasi potti, lisage õunamahl, sool ja pipar. Kuumutage supp uuesti üles. Serveerimisel pange peale mädarõikakreemi.

Vürtsine maapähklisupp (6-le)

Vürtsine maapähklisupp

See on paks ja soojendav aedviljasupp, millele annavad lisamaitset tšilli ning maapähklid.

2 sl õli
1 suur viilutatud sibul
2 küünt purustatud küüslauku
1 tl vähem teravat tšillipulbrit
2 punast hakitud paprikat
225 g hakitud porgandeid
225 g hakitud kartuleid
3 hakitud sellerivart
900 ml aedviljapuljongit
90 ml maapähklivõid
115 g magusat maisi
soola
pipart
soolata röstitud maapähkleid (kaunistuseks)

Kuumutage potis õli ning küpsetage sibulat-küüslauku umbes 3 minutit. Lisage tšillipulber ja kuumutage veel 1 minut. Lisage paprikad, porgandid, kartulid ja seller. Kuumutage aeg-ajalt segades 4 minutit. Valage juurde puljong, lisage maapähklivõi ning mais. Maitsestage, kuumutage keemiseni ja keetke 20 minutit, kuni kõik aedviljad on pehmed.
Serveerimisel puistake igasse supikaussi röstitud maapähkleid.