• 2 dl pruuni riisi
  • 1 juurviljapuljongi kuubik
  • 400 g hakkliha
  • 1 sibul
  • 6 dl vett
  • 5 dl riivitud peeti
  • 2 marineeritud kurki
  • riivjuustu
  • pipart

Keetke riis juurviljapuljongis pehmeks. Praadige hakkliha pannil omas rasvas kergelt läbi, lisage hakitud sibul ja maitsestage pipraga. Kuumutage segades, et hakkliha oleks teraline. Lõigake kurk kuubikuteks ning segage kausis kõik ained kokku. Valage määritud ahjuvormi, puistake peale riivjuustu ja kuumutage keskmises kuumuses umbes tund aega.

Odrakruubi-kanavorm

  • 2 dl odrakruupe
  • 6 dl vett
  • 2 dl riivitud porgandit
  • 3 broilerikintsu
  • 1 sl soola
  • 1 sl õli
  • majoraani või punet

Pruunistage kanakintsud õlis paksupõhjalises haudepotis, maitsestage soolaga, lisage kruubid ja valage peale vesi. Laske toidul keema tõusta, seejärel puistake kruupidele riivitud porgand, lisage majoraan ja pange potti hauduma.

Vormiroog Hiina kapsaga

Vormiroog Hiina kapsaga.
  • 200 g sealiha
  • 250 g kartuleid
  • 350 g Hiina kapsast
  • 1 sibul
  • 2 sl rasvainet
  • ½ kl puljongit
  • köömneid
  • ½ kl rõõska koort
  • 1 tl kartulijahu
  • maitserohelist

Lõigake liha kuubikuteks ja praadige kuumas rasvas pruuniks. Lisage peenestatud sibul, kuum puljong ning toored kuubikuteks lõigatud kartulid. Hautage need poolpehmeks, maitsestage. Pange juurde ribastatud Hiina kapsas ning hautage, kuni see on pehme. Segage kartulijahu koorega, kallake hautisele ja kuumutage keemiseni. Serveerimisel puistake roale hakitud maitserohelist.