RETSEPTID: Toite Hiina lehtnaerist

Targu Talita

Paksoi ehk Hiina lehtnaeris on spinatitaoliste mahedamaitseliste lehtede ja krõmpsuvate vartega taim. Nüüd on seda meile uudset, Hiinas ja Jaapanis laialdaselt kasutatavat köögivilja ka meie kaubanduskeskustes saada.

Paksoi lehe- ja rootsuosa kasutatakse tihti eraldi: rootsud võivad asendada sellerit ja lehti kasutatakse vahel spinati või lehtpeedi asemel. Hea tulemuse saab, kui lehti 2-3 minutit kõrgel kuumusel praadida või aurutada.

Samuti on paksoi maitsev vokiroogades koos teiste Aasia köögiviljadega. Rootsud tuleks küpsetada esimesena ning leheosa lisada hiljem, sest see valmib palju kiiremini. Paksoid võib lisada ka suppidesse, segada riisiga või serveerida kõrvalroana.
Edasi lugemiseks logi sisse, telli digipakett või osta artikkel
0,59 € Osta artikkel
Tutvu maksevõimalustega >>
 

Konkursil "Eesti kauneim maakodu 2017" osalemiseks täida järgnevad väljad:

Kontaktid:

Maaleht


Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare