RETSEPTID | Traditsioonilise hõnguga, kuid väikeste trikkidega pidulauaroad



RETSEPTID | Traditsioonilise hõnguga, kuid väikeste trikkidega pidulauaroad
Foto: Retseptisahtel.ee

Retseptisahtel.ee on saabuvaks Eesti Vabariigi aastapäevaks koostanud põneva menüü, mida pakkuda pidulauale või nautida perekeskis. Toidud on traditsioonilise hõnguga, kuid väikeste “trikkidega”.

Eelroog. Kiluvõileib

Koostisained

  • mistahes tera- või koorikleib
  • pool pakki kilu
  • 2 sinist kartulit
  • redise idud
  • tüümian
  • murulauk
  • vutimune
  • moosisibul (vett, oliiviõli, sibul, soola, pipart, mett, mustsõstrasiirupit, sidrunimahla)
  • hapukoorekaste (sool, pipar, maitseroheline, roheline sibul, paks hapukoor)

Moosisibul

Haki 1 keskmisest suurem punane sibul. Pane see potti koos 2 spl vee ja 2 spl oliiviõliga. Lase keema. Seejärel lisa pool tl soola, näpuotsatäis pipart. Kui sibul hakkab värvi kaotama, lisa 1 spl mett, 2 spl mustsõstrasiirupit ja 1 spl sidrunimahla. Seejärel jahuta.

Hapukoorekaste

Sega omavahel sool, pipar, maitseroheline, hakitud roheline sibul ja paks hapukoor.

Valmistamisõpetus

Keeda kartulid. Lase neil veidi jahtuda ning lõika viiludeks.

Keeda vutimune 2 minutit. Seejärel lase need külma vee alt läbi ja koori ettevaatlikult, sest muna on seest vedel ja koor tuleb raskelt ära.

Kasuta koorikleival alumist osa. Lõika kaarjad osad ära ja tee leib võimalikult neljakandiliseks. Võid teha ühe pika leiva või ka üksikud leivad.

Seotud lood:

Seejärel hakka tooraineid leiva peale laduma. Alusta kartulist ja kiludest, seejärel lisa vutimunad ning moosisibul. Kõige peale jäta hapukoore kaste, redise idud ning tüümian. Lõika peale veel veidi murulauku.

Valmistamisaeg: 30 min

Küpsetamise aeg: 1 h 5 min

Kokku kuluv aeg: 1 h 35 min

Loe veel

Telli kohe ajakiri Maakodu ja võida imeline reis suvisesse Peterburgi! Loosis kaks reisi!
Tellima!

 

 

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare