Saiad, milles on nii palju kaneeli, et Karlsson oleks ka rahul

 (3)
Foto: Pixabay.com

Propelleriga mehike ehk Karlsson katuselt nõudis, et Majasoku häbematult kallites kaneelisaiades võiks olla rohkem kaneeli. Siinkohal tuleb temaga nõustuda.

Pärast haigust tundsin, et on aeg pisut toitu võtta, kuigi isu mitte millegi järele üldse ei ole. Aga mida paremaks tervis läks, seda enam teadsin, et nüüd ja kohe pean saama kaneelisaiakesi, vastasel korral jään jälle haigeks. Teate ju küll, kui mõnus on saiakest servast lahti keerutama hakata ning väikeste ampsudega nakitseda.

Kui saiakesed poest kätte sain, koti avasin ja hambad saia lõin, siis ei saa just öelda, et mind oleks vallanud eriline rõõm. Nagu ikka – keegi oli kas kaneeli ära võtnud või selle hoopiski panemata jätnud. Kuigi “parim enne” oli saiakestel veel mitme päeva kaugusel, polnud värskust neis vist isegi ahjust tulles.

Toidu kallal vigiseda pole ilus. Aga kui keelel on ikkagi kaneelisaiakeste mekk, siis polegi muud, kui ise saia tegema! Sel korral ei hakanud väikeste saiakestega mässama, vaid läksin kergemat teed ning küpsetasin saia valmis hoopiski keeksivormis.

Kui soovite saia kingituseks küpsetada, võtke ühekordne papist vorm ning asetage viilud selle sisse.

Rullige tainas lahti ning lõigake sellest nii laiad ribad, et mahuksid keeksivormi. Määrige viiludele võid, puistake suhkrut ja kaneeli. Foto: Pille Hermann
Lõigake ribadest nelinurksed tükid ning asetage üksteise peale. Pole lugu, kui kõik tükid ei tule ühe- suurused. Foto: Pille Hermann


Asetage tükid vormi ning küpsetage. Foto: Pille Hermann


Sellisest saiast on mõnus rebida õhukesi viile, kus vahel ohtralt kaneeli, suhkrut ja võid. Foto: Pille Hermann
 

Konkursil "Eesti kauneim maakodu 2017" osalemiseks täida järgnevad väljad:

Kontaktid:

Maakodu


Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare