08.01.2018, 15:50
Šokolaadises porteris hautatud põseliha muudab hõrguks pikaajaline küpsetamine
Põsk on eriline lihatükk, sest on ühtaegu nii taine kui mahlane ning muutub eriti hõrguks suutäieks just pärast pikka küpsemist.
FOTO:
Toiduakadeemia kokad Tarvo Kullama ja Urmas Tiigivee soovitavad põske hautada šokolaadises porteris.
- 2 kg seapõski
- 2 sibulat
- soola, pipart
- 0,5 l porterit
- 100 g võid
- 50 g lambasalatit
- 50 g beebispinatit
Puhastage põseliha ja lõigake suuremateks kuubikuteks (3×3 cm). Puhastage ka sibul ja küüslauk ning lõigake tükkideks.
Tõstke pann tulele ja praadige võis liha, sibul ja küüslauk ning pange seejärel haudepotti.
Valage liharoog porteriga üle ning pange haudepotiga 140 kraadi juurde 4 tunniks ahju küpsema.
Valminud rooga serveerige beebispinati ja lambasalatiga.