Klassikalise hõõgveini piirkondadeks peetakse Inglismaad (mulled wine) ja Saksamaad (Glühwein).

Alljärgnev retsept pärineb 2006. aastast ning on avaldatud ajakirjas Maakodu. Retsepti autor on sommeljee Relika Tilk.

Hõõgvein

  • 750 ml punast veini
  • muskaatpähklit, nelki
  • 2 cl konjakit või brändit
  • 200 g suhkrut
  • 2 apelsini
  • 2 sidrunit
  • 4 pikka kaneelipulka
  • ürtidest keedetud teed

Lõigake tsitruselised viiludeks. Valage punane vein potti ning kuumutage tasasel tulel. Lisage veinile apelsini- ja sidruniviilud, muskaatpähklit, nelki ja konjakit. Kuumutage kõiki koostisaineid veel kord, aga ärge keetke.

Kuni jook on piisavalt kuum, lisage vastavalt vajadusele suhkrut. Serveerides valage juurde veidi ürtidest keedetud teed.