SÖÖME KANA: Tervislik panniroog rannahooajaks

Foto: Britt Paju

Kauaoodatud rannahooaeg ja püüdlused tervisliku kehakaalu suunas innustavad valima toidusedelisse midagi kerget, kuid samas maitsvat.

Proovi näiteks toidublogija Britt Paju tervislikku pannirooga kanafileest, heldes koguses köögiviljade ja mõnusate ürtidega, mis sobib saabunud suvehooaega kui valatult. Madala kalorsusega hiilgav maitsev panniroog valmib kiiresti ja mis peamine – ei tekita kõhus liigset raskustunnet.

Kana-köögivilja panniroog

Koostisosad:

  • 450 gr broilerifilee tükke
  • 1 sibul
  • 4 küüslauguküünt
  • 1 paprika
  • 10 -15 kirsstomatit
  • 1 baklažaan
  • 1 suvikõrvits
  • paar tüümianioksa
  • 1 tl hakitud rosmariinilehti
  • 1 loorberileht
  • 4 sl õli
  • soola, pipart

Valmistamine:

Puhasta ja tükelda sibul, küüslauk, tomatid ning paprika. Kuumuta pannil 1 sl õli ja kuumuta sibulat-küüslauku keskmisel kuumusel näpuotsatäie soolaga segades umbes viis minutit.

Seejärel lisa tomatid ja paprika. Lisa ka ürdid - tüümianioksad, loorberileht, rosmariin, sega läbi ning kata kaanega.

Teisele pannile lõika baklažaanist suupärased kuubikud ja kuumuta neid umbes viis minutit õlis, lisa suvikõrvits ja kuumuta veel paar minutit. Vala kahel pannil küpsetatud köögiviljad kokku, sega läbi ja lase kaane all 15 minutit podiseda.

Prae tühjaks jäänud pannil kanafilee tükid soola ja pipraga kuni need on küpsed ning lisa seejärel köögiviljadele, sega läbi ja maitsesta. Enne serveerimist eemalda ürdioksad.

 

Konkursil "Eesti kauneim maakodu 2017" osalemiseks täida järgnevad väljad:

Kontaktid:

Maakodu


Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare