Petersell taimravis

Pühal Hildegardil oli petersell üks tähtsamaid ravimtaimi. Ta ütles: “Petersellil on jõuline natuur ja ta sisaldab soojust ja külmust ja kasvab tuule ja mulla niiskuse abil. See on inimesele toorelt parem ja kasulikum süüa kui keedetult, sest kui teda keedetakse, saab tema mõjujõu tugevus natuke kahjustatud.”

Hildegardi järgi tugevdab ja ravib petersell südant, alandab palavikku, vähendab mao- ja podagravalu, samuti neerukividest tekkinud valu.

Kõige eelmainitu vastu on Hildegardil antud täpsed retseptid. Eriliselt on kiidetud peterselliveini, mis aitab ka väga raskete infarktide järelravis. Peterselliveini retsept on ära toodud raamatus “Tervis kogu eluks. Hildegardi taimeravi saladused”.

Soovitan, et te kasutaksite peterselli iga päev kas või võileiva peal. Usun, et te ei suuda seda nii palju süüa, et end kahjustada, sest soovituslik päevane peterselli kogus on 6 g kuiva droogi. 

Serveerige toite peterselligarneeringuga ja lisage teda valmis toidule peeneks hakitult. Petersell sobib suppidesse ja ühepajatoitudesse ning loomulikult salatile.

Allikas: Tiiu Väinsaar "Tervis kogu eluks. Hildegardi taimeravi saladused" Johannes Esto Ühing, 2014.