TÕELINE KLASSIKA: Isetehtud vanillijäätis, mis on kõike muud kui tavaline


Jäätised
Vanillijäätis.Foto: Dagris Punder

Vanillijäätis on tõeline klassika, samas on kuidagi nii juhtunud, et seda peetakse ka kõige igavamaks jäätiseks. See jäätis siin on kõike muud kui igav ja tavaline – värsked munad, piim, koor ja otse vanillikaunast välja kraabitud seemned garanteerivad aromaatse ja rikkaliku jäätiseelamuse.

Koostisosad:

  • 2 dl piima
  • 1 vanillikaun
  • 4 munakollast
  • 4 sl suhkrut
  • 2 dl vahu­koort

Valage piim potti. Poolitage vanillikaun ja kraapige välja seemned, lisage nii seemned kui kaun piima hulka. Kuumutage piim keemiseni ja eemaldage tulelt, võtke selle seest välja vanillikaun. Kloppige munakollased suhkruga segamini, niristage piim pidevalt segades munasegu hulka. Valage segu potti tagasi ja kuumutage madalal kuumusel pidevalt segades, kuni segu pakseneb (kindlasti mitte keemiseni, sest muna läheb siis tükki).

Eemaldage tulelt, vajadusel kurnake segu läbi sõela ja jahutage. Kui muna-piimasegu on maha jahtunud, siis lisage koor, segage läbi ning valmistage jäätis vastavalt oma masina juhendile. Pange see õhukindlasse karpi, ning enne serveerimist asetage paariks tunniks sügavkülma.

Kuidas teha kodus jäätist siis, kui jäätmisemasinat käepärast pole, sellest saad lugeda juulikuu Maakodust - kas digiversioonist või paberajakirjast, mille leiad ajakirjanduse müügilettidelt.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare