„Põnevad taimsed piimad ja huvitavad lisandid muudavad hommikupudru sobilikuks ka neile, kel toidutalumatus või –allergia ning pakuvad avastamisrõõmu inimestele, kes pole erilised pudrusõbrad,“ rääkis telesaatest „Eesti parim koolikokk“ tuttav Koeru Keskkooli kokk Eveli Lipping ning jagab kahte retpsepti.

Kinoa puder marjadega

Neljale

  • 100 g kinoad
  • 650 ml vett
  • 100 g banaani
  • 250 g maasikaid, mustikaid, vaarikaid

Maitse järgi jahvatatud kaneeli, vaniljesuhkrut
Serveerimiseks mett, agaavisiirupit, kookoshelbeid, seemneid või pähkleid

Valmistamine:

Alustuseks leota kinoad mõned minutid, kurna ja nõruta. Seejärel keeda soolaga maitsestatud vees umbes 15 minutit või kuni seemned muutuvad läbipaistvaks ja idu - spiraal eraldub. Kinoa valmis, tuleb see maitsestada kaneeli ja vaniljesuhkruga. Kõige lõpuks segada sisse tükeldatud banaanid, maasikad, vaarikad ja mustikad.

Maiasmokad võivad tervislikule pudrule lisada lusikatäie mett, agaavi- või datlisiirupit ja peale raputada väikese peotäie kookoshelbeid, seemneid või pähkleid.

Apelsinimaitseline kaerahelbepuder

Neljale

  • 120 g jämedaid kaerahelbeid (gluteenivabad)
  • 100 ml sojapiima
  • 1 väiksema apelsini riivitud koor
  • maitse järgi jahvatatud kaneeli

Valmistamine:

Kuumuta sojapiim ja lisa kaerahelbed ning hauta puder tasasel tulel valmis. Kui puder on peaaegu valmis, lisa apelsinikoor, sool ja kaneel ning jäta enne serveerimist paariks minutiks hauduma, et maitsed pääseksid paremini esile.

See aromaatne puder sobib söömiseks nii puuviljade, marjade, seemnete kui pähklitega. Kindlasti tasub tervislikuma versiooni saamiseks suhkur sootuks unustada ja asendada see mee või agaavisiirupiga, mis on mahedamaitseline ja madala glükeemilise indeksiga.