Vaata, kuidas ise teha päikesekuivatatud tomateid

 (4)
Vaata, kuidas ise teha päikesekuivatatud tomateid
Foto: Shutterstock

Nüüd, kus tomateid juba kodukasvuhoonestki piisavalt tulemas on võib proovida seda mõnusat vahemerelist maiust isegi valmistada.

  • Kasuta väiksemaid tomateid - kuivatada saab edukalt näiteks kirsstomateid.
  • Pese ja kuivata tomatid.
  • Poolita ja lao tükid ahjuplaadile lõikepind ülespoole. Tomatite vahele jäta õhuvahed.
  • Raputa peale endale meeldivaid maitseürte ning soola.
  • Kasuta pöördõhuga ahju. Kuivata tomateid sültuivalt ahjust 80-90 kraadi juures. Selleks kulub aega keskmiselt 6 tundi.
  • Valmis tomatid on nahkjad, ei kleepu käte külge. Pane tähele, et kõik tomatid ei pruugi korraga valmida, seega peab nende kuivamisastet kontrollima.
  • Valmis tomatid lao tihedalt purki, vahele pane rosmariinioksi või basiilikulehti. täida purk õliga.
  • Alternatiivina võid säilitada tomateid ka tihedalt pakituna ja kilekotis suletuna külmkapis.
  • Allikas: M. Vesingi, K. Pirs, M. Peterson, Kodused Hoidised, 2012
Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare