Tallegg ja toidublogija Britt Paju soovitavadki suvesse ideaalselt sobivat kanašašlõki retsepti, milles aukohal Vahemere köögis au sees oliiviõli ja küüslauk - mõnusad maitsed garanteeritud.

„Kes armastab palju grillida, võiks suvel vaadata just kanaliha suunas – palju valku, vähe rasva, valmib kiiresti ja on toitev. Eks suvesse mahub ju grillimisi palju ning kui soovida toiduvalikutega tervislikku joont hoida, on kanaliha omal kohal. Kindlasti ei pea piirduma vaid kanafileega, katsetage erinevate tükkidega ja vahelduse loomiseks on erinevad šašlõkimarinaadid ideaalsed. Otse koduaiast või turult maitsev värske kõrvale ning ongi olemas,“ selgitas personaaltreener Rauno Rikberg lisaks.

Oliiviõli marinaadis kanašašlõkk (kogused kuni kolmele):

  • 500 gr broilerikintsuliha või broilerifileed
  • 4 sl oliiviõli
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 sl meresoola
  • 0,5 tl musta pipart
  • serveerimiseks sidruniviile, värskeid ürte (nt petersell, till, murulauk)

Lõika kana umbes 3–4 cm suurusteks tükkideks ja sega õli, soola, pipra ja hakitud küüslauguga. Lase maitsestuda vähemalt 30 minutit, ideaalis mõni tund või lausa üle öö.

Aja kanatükid vardasse ja grilli ca 20–25 minutit vahepeal keerates. Serveerimisel pigista kanale sidrunimahla ja puista üle hakitud ürdiseguga.

Grilli juurde näiteks maisitõlvikuid, paprikat, suvikõrvitsat või seeni ja serveeri maitsev kanagrill tervistavate juurikate seltsis.