Viis retsepti mereandidega, mis toovad lauale uudseid maitseid

Rannakarbid klassikalises veinikastmes.

Klassikalised mereannid on meie toidulaual veel pigem eksootilised kui tavapärased. Paljud suhtuvad mereandidesse umbusuga, sest meil pole nende valmistamisega palju kogemusi.

Ajakirjade Kirjastuses ilmunud raamat “Mereannid” täidab tühimiku meie teadmistes mereandide valmistamisest. Retseptide autorid Epp Mihkels ja Mari-Liis Ilover kirjutavad, et mereannid on väga maitsvad ja kasulikud ning neist toite valmistada on üpris lihtne, kui teada mõnda nõksu või nippi.

Krevetipirukas

Põhi

  • 100 g võid
  • 0,5 tl soola
  • 1,5 tl suhkrut
  • 1 muna
  • 200 g nisujahu

Täidis

Valmistage kõigepealt tainas piruka põhja jaoks. Selleks näppige kõik ained omavahel kokku ja töödelge ühtlaseks tainapalliks. Kui tainas jääb liiga võine, lisage jahu. Pakkige tainas kilesse ja pistke täidise valmistamise ajaks külmkappi, et jahu saaks paisuda.

Lõigake porru ja sibul ribadeks ning hakkige küüslauk peeneks. Kuumutage pannil köögivilju, kuni need muutuvad klaasjaks, kuid hoiduge pruunistamast. Maitsestage sibulasegu soola, pipra ja jahvatatud tšilliga ning laske pisut jahtuda.

Seejärel lisage sibulasegule vahukoor, munad ja riivitud juust ning segage ühtlaseks. Lisage krevetid ja hakitud maitseroheline (nt till ja petersell) ning segage läbi. Jaotage tainas ühtlase kihina pirukavormi põhja laiali ja valage täidis peale.

Küpsetage pirukat 180kraadise ahju alaosas 30–40 minutit sõltuvalt ahjust, kuni pirukas on kuld- pruun ja puutikk jääb pärast pirukasse torkamist kuivaks. Laske enne serveerimist pisut jahtuda.

Maakodu


Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare