10 tükki

10 viilu musta leiba
2 väiksemat keedetud punast peeti
2–3 punast sibulat
30 vürtsikilufileed
100 g taluvõid
sibulapealseid või murulauku

Lõigake suurema joogiklaasi või ümmarguse metallvormiga leivaviilust välja ratas, viilutage peedid ja sibulad, puhastage kilud. Leivaratastele määrige võid, asetage peediviil ja rulli keeratud kilufileed. Peale pange sibularõngad ja rohkesti hakitud sibulapealseid või murulauku.

Kartulivorm Taani moodi
Põnka talu toidud

1 kg kartuleid
3–4 küüslauguküünt
3 keskmist sibulat
4 dl kohvikoort
100 g riivjuustu
soola ja valget pipart
värsket tilli

Koorige ja viilutage kartulid õhukeselt. Laduge need kihiti võitatud ahjuvormi. Kihtide vahele pange sibulaviile ja peenestatud küüslauku, raputage soola ja valget pipart. Kallake üle rõõsa koorega ja raputage peale riivjuustu. 180° juures ahjus küpseb vorm umbes 45 minutit. Serveerides ärge koonerdage värske hakitud tilliga.
Kartulivormi võite pakkuda iseseisva toiduna, Põnka talu perenaised annavad selle lauale räimeliblikatega.

Räimeliblikad
Põnka talu toidud

1 kg värskeid räimi
soola ja pipart
hakitud tilli
Paneerimiseks
2–3 muna
pisut piima
jahu
praadimiseks õli

Puhastage ja fileerige räimed. Pange kaks fileed kokku, enne aga raputage nende vahele soola ja pipart ning heldelt värsket hakitud tilli. Kastke kõhud-koos-kalad muna-piima segusse ja seejärel jahusse ning praadige.

Rullbiskviit vahukoore ja maasikatega
Põnka talu toidud

4 muna
4 sl suhkrut
4 sl jahu
1 sl külma vett

Täidiseks
2 dl 35% rõõska koort
suhkrut
2 sl kohupiimapastat
värskeid maasikaid