Põrandale toetuva raskepärase mööbli asemel eelistage seinale kinnitatavaid lahendusi, mis põrandapinna vabaks jätavad. See ei tähenda, et peaksite kasutama vaid kõrgel lae all asuvaid riiuleid: piisab, kui riiulite all on mõnekümne sendimeetri jagu vaba ruumi. Eriti hästi mõjub, kui mööbel ja seinad on ühes toonis, see lisab avarust veelgi.

Põrandale toetuva raskepärase mööbli asemel eelistage seinale kinnitatavaid lahendusi.

Ärge looge kaste

Kui teie eesmärk on avarus, ärge looge enda elamisse kaste: valige voodi, millel puudub peats ja jaluts. Ärge kasutage ruumijagajaid, olgu need kui madalad tahes. Võimaluse korral paigutage enamik mööblist seina äärde, et visuaalselt tekiks palju vaba põrandapinda.

Seinaga sobiv kunst

Seinavärviga harmoneeruvad kunstiteosed ei võta toas kuigi palju visuaalset ruumi, täpselt nagu seinaga ühes toonis mööblitükid aitavad ruumi avardada. Kui teil kallihinnalisi maale pole, võite seintele riputada lihtsalt sobivasse tooni võõbatud lõuendeid, millele näiteks endale meeldivaid tsitaate kirjutada võite. Nii ei riiva tühi seinapind silma, samas aga ei muutu ahistavalt kirjuks.

Väiksed lambid sobivad väiksesse ruumi hästi.

Tagasihoidlikud valgustid

Suursugused, suisa kunstiteosena mõjuvad valgustid on kahtlemata väga stiilsed, aga pole parim valik olukorras, kus teie eesmärk on elamine võimalikult tagasihoidlikult ja õhuliselt sisustada. Selle asemel et paigutada ruumi üks hiiglaslik poole põrandani rippuv lamp, eelistage üle toa jaotatud kohtvalgusteid või pisemaid lampe. Minimalistlikult ja stiilselt mõjuvad ka värviliste juhtmetega üle lae veetud paljad pirnid.

Valged detailid

Ruumi avardamiseks sobivad suurepäraselt klaasist mööbliesemed, näiteks mõjub visuaalselt väga hästi klaasist diivanilaud. Paraku pole klaasmööbel sugugi kõigi maitse. Kui olete üks neist, eelistage klaasile valget puitmööblit. Valge viimistlusega esemeid on väga lihtne ise juurde toota: võõbake vaid olemasolevad teistes toonides mööblitükid valgega üle, ja ongi olemas!

Seinaga ühes toonis mööblitükid aitavad ruumi avardada.