Mõju organismile: palavikku alandav, diureetiline, bakterivastane, kerge lahtisti, vitamiiniallikas.
Valmistamine: 3 tl purustatud marju valada üle 1 kl keeva veega, lasta kuni 30 min seista, kurnata. Võtke 1 klaas 3-4 korda päevas, maitseks lisage mett.

Pajukoor



Mõju organismile: palavikku alandav, valu vaigistav, põletikuvastane, kootav, verejooksu peatav, rahustav.
Valmistamine: 2 sl purustatud koort valada üle 1,5 kl keeva veega, keetke 30 min, laske seista 30 min, kurnake. Võtke 1 sl 4-5 korda päevas.

Mustsõstralehed



Mõju organismile: higistama ajav, diureetiline, röga lahtistav, põletikuvastane, vitamiiniallikas.
Valmistamine: valage 1 sl kuivi lehti üle 1 kl keeva veega, laske seista 4 tundi, kurnake. Jooge soojalt ½ klaasi 4 korda päevas 30 min enne sööki.

Lodjapuu



Mõju organismile: higistama ajav, diureetiline, sapinõristust tekitav, põletikuvastane, kerge lahtisti, vitamiiniallikas.
Valmistamine: valage 2 sl peenestatud kuivi marju 2 klaasi keeva veega, keetke 10 min, laske 45 min seista, kurnake. Võtke ½ klaasi 4 korda päevas.

Metsmaasikas



Mõju organismile: palavikku alandav, diureetiline, mikroobidevastane, kerge lahtisti, vitamiiniallikas.
Valmistamine: valage 4 tl kuivi marju termosesse, kus on 2 klaasi äsjakeedetud vett. Laske tõmmata 6 tundi ja kurnake. Jooge 2/3 klaasi 4 korda päevas soojalt enne sööki.

Jõhvikas



Mõju organismile: palavikku alandav, mikroobe hävitav, vitamiiniallikas.
Valmistamine: segage 3 sl mahla klaasitäie sooja keedetud veega, lisage 2 tl mett. Jooge 4-5 korda päevas tee asemel.

Pärnaõied


Mõju organismile: higistama ajav, mikroobe hävitav, põletikuvastane.
Valmistamine: valage 1 tl õisi üle 1 klaasi keeva veega, laske seista 45 minutit ja kurnake. Jooge soojalt ½ klaasi 2-3 korda päevas 30 min enne sööki ja 1 klaas enne uinumist.