Vannisoola segu: meresool, aroomiõli, kuivatatud taimed. Segage meresool ja aroomiõli, lisage kuivatatud taimi. Valmis segu võib panna purki või näiteks organzast õmmeldud kotikesse. Vanniveele lisada 2–3 lusikatäit soola. Kui hõljuvad taimeosad häirivad, võib soola panna marlist kotikesse. Kena kingitus ka sõbrale.

Lõhnasoola kotikesed

Rahvameditsiinis on meresool tuntud lihaste lõõgastajana ja põletikuvastase toime poolest, samuti on see tõhus väikeste haavade parandamisel. Meresool aitab nahal taastuda, kiirendab ainevahetust.

Popurrii tegemiseks koguge vaid terveid, värskelt avanenud õisi. Parim aeg lehtede ja õite kogumiseks on varahommik, kui kaste on kuivanud. Lõhnasegu valmistamiseks on tarvis kuivatatud lehti ja õisi, aroomiõli, soovi korral võib lisada vürtse (kaneelikoor) ning ürte.

Kui taimeosad on kuivanud, pange need purki ning lisage kuus tilka aroomiõli, sulgege purk kaanega ning jätke paariks nädalaks seisma. Aeg-ajalt võib purke õrnalt raputada. Valmis segu hoidke lahtisena kausikeses või pange hoopiski kangast õmmeldud kotti.

Kangast lõhnasoola kotikesed

Lõhnataimedest sobivad roosid, palderjan, nelk, harakalatv, kummel, raudürt, soolikarohi, lõhnav madar, lavendel, jasmiin, kuslapuu, freesia jne. Segule värvi lisamiseks pange juurde saialille, pojengi, aedkannikest, raudrohtu, tulikat, kanarbikku, peiulille jne. Ürtidest võib lisada rosmariini, liivateed, tüümiani, basiilikut, majoraani, loorberit, mürti, basiilikut, münte jne.