Piserdage viimase pudeli segu puhastuslapile (mitte vaibale, nii saab vaip liiga märjaks!) ja tupsutage sellega vaipa. Laske veidi seista ja nühkige seejärel puhta lapiga. Lisage lahust ja korrake protseduuri, kuni plekk on kadunud. Seejärel piserdage teisele lapile külma vett ja loputage selle ja kuiva lapi abiga lahus vaibast välja.

Plekkide eemaldamine

Lõpuks katke plekikoht majapidamispaberiga, tõstke kõige peale mingi raskus ja laske seista üle öö ̶ paber imab veel viimased puhastusvahendi ja mustuse jäägid. Hommikul eemaldage raskus ja paber, ajage vaip sõrmedega kohevaks ja laske õhu käes kuivada.

Lemmiklooma pahateod

Ka täiesti tervel lemmikul võib juhtuda, et mõni häda satub selleks mitte mõeldud kohta, näiteks otse elutoa vaibale. Kuidas haisust vabaneda? Kui olete „avarii“ hetkel kodus, koristage kõigepealt kõik, mida koristada saab, ja katke plekk seejärel soodaga. Laske mõni hetk mõjuda, puhastage märja lapiga ja katke pind uue soodakihiga. Sooda toob uriinikristallid vaiba seest pinnale, eemaldab ebameeldiva lõhna ja tagab, et vaibale ei jää inetut plekki.
Vaiba puhastamine

Kui tegu on vana õnnetusega, toimige samamoodi, aga viimaks kasutage siiski professionaalset vaibapuhastusvahendit, mille hiljem tolmuimejaga eemaldada saab. Laske vahendil enne vähemalt 24 tundi mõjuda.