Tööriistakuur Bornholmilt

Lõuna-Rootsi väikelinnas Härlovis elab Sven ja Agneta Janssoni külalislahke pere vanas pastoraadis. Ajaloolise maja juurde kuulub suur aed. Seda kujundades järgiti põhimõtet – aed on nautimiseks.

Sven ja Agneta on tekitanud oma õuele varjulisi nurgakesi, kus n-ö mustadeks töödeks on piisavalt ruumi. Ümberistutamiste tarbeks sätiti koht garaaži taha. Vanale lagunenud lauale sai uue plaadi kaubaalusest, seal võib mretult mulda ühest anumast teise kühveldada. Käepärast on ka suur vihmaveetünn.

Purunenud lillepotte ära ei visata. Kildudega täidetakse uute taimede potipõhjad. Riiuli küljes on palju nagisid, et ikka oleks, kuhu tööriistu ja tarvikud riputada.

Töövahendeid ei leia üles, kui need on pilla-palla laiali. Sven ja Agneta on aiamaja riiulitele paigutanud punutud korvikesi. Need lisavad asjalikule ruumile ilu ja mahutavad hulgaliselt abivahendeid. Töökinnaste kadumise vastu on neil samuti hea nipp: need tuleb alati pesulõksuga nöörile riputada.

Panipaigad tööriistakuuris

Pärnakas Paul Sepp tegi kodusesse garaaži oma tööriistadele leidliku hoiukoha. Ta kinnitas tööriistad raamitud ja valgeks värvitud vineertahvlile. Nii on kõik vajalik kohe silmade ees. Et ka puuduvaid esemeid oleks lihtsam leida, joonistas ta iga riputuskoha juurde seal rippuva töövahendi piirjooned. Paul ütleb, et idee sündis vajadusest. “Meie peres on tööriistade kasutajaid päris mitu. Kui nüüd mõni mutrivõti kaotsi läheb, siis on see näha ja kohe saab ka juurdluse läbi viia,“ selgitab ta. “Kui tui tead, mida otsid, siis on lihtsam seda leida.”
Väikeste tööriistade paigutamine

Rehad, labidad ja teised pika varrega tööriistad võib paigutada lae alla ehitatud raamile.

Võimalus labidate paigutamiseks