Kolmas reegel: tehke aiatöid, arvestades, mis tähtkujust kuu parasjagu läbi läheb.
Kuu liigub igas tähemärgis 2-3 päeva. Kõik tähtkujud on kas viljakad või viljatud, kuivad või niisked, nais- või meessoost, samuti jagunevad nad tule-, õhu-, vee- ja maamärkideks. Näiteks annab seeme kõige parema saagi, kui ta maha panna ajal, mil kuu on niiskes, viljakas ja naissoost tähemärgis.
Taimi istutatakse tavaliselt kas varahommikul või õhtu saabudes. Astroloogia seisukohast on veelgi parem istutada enne kuu väljailmumist või pärast selle loojumist.

Soovitavad aiatööd kuufaaside kaupa

I veerand

Istutage üheaastaseid taimi, mis annavad maapealset saaki. Kõiki neid taimi, millest kasutatakse toiduks osi, kus pole seemneid (kapsas, seller, salat, petersell jt). Kurki ja melonit peaks istutama just nüüd, samuti tera- ja kõrsvilju. Mineraalväetiste andmise aeg.

II veerand

Istutage üheaastaseid taimi, mis annavad maapealset saaki, mille viljades on seemned (tomat, kabatšokk, kõrvits, hernes, uba), ka tera- ja kõrsvilju, sibulat, küüslauku. Mineraalväetiste andmise aeg.

III veerand

Kahe- ja mitmeaastaste taimede istutamise aeg. Samuti selliste üheaastaste, mis annavad maa-alust saaki. Sel ajal tuleks istutada ka puid ja põõsaid, panna maha kartul, külvata talinisu, istutada mugulsibulat, rabarbrit, viinamarju. Vilju on õige aeg kuivatada siis, kui kuu on tulemärgis (Jäär, Lõvi, Ambur). Orgaanilist väetist võib kasutada, kui kuu asub viljakuse tähemärgis, puid ja hekke pügada siis, kui kuu on Skorpionis või Kaljukitses.

IV veerand

Mullapinna läbikaevamine ja kobestamine, võitlus umbrohu ja kahjuritega, rohimine (eriti kasulik, kui kuu on Lõvis või Jääras). Komposti tuleb anda, kui kuu on veemärgis, näiteks Skorpionis. Orgaanilise väetise andmiseks on õige aeg, kui kuu on viljakuse märgis. Pritsimine võtke käsile, kui kuu on veemärgis – Vähk, Skorpion, Kalad.