Vistrikevastane näohooldus: 3 sl mett, 1 sl kaerahelbeid või kaerajahu, poole apelsini mahl, 10 tilka taruvaigutinktuuri (või 10 sl hakitud värsket peterselli).

Segage pehmendatud meesse apelsinimahl, kaerahelbed ja proopolis või hästi peeneks hakitud petersell. Määrige näole (mitte silmade ümbrusse) ja laske mõjuda pool tundi. Loputage jaheda veega. Mask puhastab sügavalt poorid.

Siidpehme koorimiskreem: 1 sl nisuidandeid, 2 sl mett, 1 tl mandli- või oliivõli, 1 tl sidruni-, pohla- või õunamahla. Segage ühtlaseks massiks ja hõõruge sõrmeotstega õrnalt näole. Rahustav ja pehmendav koorimisvahend.

Nahakreem tuulest või päikesest kahjustatud nahale: segage supilusikatäis mett 1/2 dl maitsestamata jogurtiga. Määrige pooleks tunniks punetavale nahale. Loputage jaheda veega. Lisades mee-jogurtisegule sidrunimahla, saate puhastava ja värskendava maski.

Kätekreem: 250 g meevaha, 1/2 dl mandliõli, 1/2 dl kookoseõli, ½ dl roosivett. Sulatage vaha veevannil. Segades lisage esimesena kookoseõli, siis mandliõli ja lõpuks roosivesi. Kallake purki, kus see kiiresti hangub. Mõni tilk meelepärast aroomiõli või metsalõhnalist proopolise tinktuuri teeb kreemi täiuslikuks.

Jalakreem kuivadele jalgadele: segage 1 dl mett kruusitäie sooja veega. Kallake jalavanni nii palju sooja vett, et varbad kaetud ja segage juurde meevesi. Suvel rõõmustage jalgu, lisades vanniveele lille kroonlehtedest (näiteks raudrohi, võilill, saialill, roos) keedetud ürditeed. Suurepärane toime on ka põldosja-, kaselehe-, ja peterselliteel.

Öökuninganna vannivesi: 5 sl mandliõli, 2 dl mett, 2 sl alkoholi, lõhnastamiseks paar tilka eeterlikku õli. Loksutage komponendid pudelis segamini ja kallake vanni jooksva kuuma vee joasse. Meevanni järel on keha nauditavalt lõhnav ja siidine.