Sageli jääb šampoonipudelite põhja mõni sentimeeter pesuainet, kuna kiusatus uus pudel kasutusele võtta on suur. Tahaks ju teada, kas uus on parem ning teeb ka hulga ilusamaks. Aga mida teha nende jääkidega? Ei raatsi ju kohe ka prügikasti visata. Anname siin mõned esmapilgul lihtsad võtted, mille peale kohe ei tulegi, kui seisad keset tuba, pooltühi pudel näpus.

Kui pesuvahend ei sobi keha pesemiseks, võib seda kasutada pindade puhastamiseks, samuti vajavad aeg-ajalt pesu ka põrandamopid ning tolmulapid. Šampoonid sobivad ideaalselt meigivahendite ning juukseharjade ja -kammide pesemiseks. Jätke esemed 5−10 minutiks šampoonivette ligunema ning seejärel loputage korralikult.

Lopsakate lehtedega toataimi võib puhastada vees lahustatud šampooniga − tehke lapike niiskeks ning pühkige lehtedelt tolm ära. Pisaratevaba lastešampooni võib kasutada ka neljajalgsete sõprade pesemisel.

Näole ja kätele

Ootamatult tühjaks saanud kätepesuseebi anuma võib täita hoopiski šampooniga. Kui nahk ei ole väga tundlik, võib šampooni kasutada iga päev dušigeeli või seebi asemel. Beebidele mõeldud šampoonid sobivad ka näo pesemiseks ning isegi silmameigi eemaldamiseks.

Kasutult seisvatest šampoonidest võib teha kehakoorija. Selleks segage šampooni hulka meresoola või suhkrut (mida parasjagu eelistate). Kui tuju on morn, lisage natuke suhkrut − välispidiselt ei ladestu see ka puusadel. Soovi korral võib lusikaotsaga lisada ka kaneeli, ning kui on mahti, juurde riivida veel apelsinikoort.

Šampoonist saab mõnusalt koheva vannivahu, sinnagi võib lisada natuke soola. Ja kui kodus on seisma jäänud kuivatatud ravimtaimi, võib need purustada ning vannivette lisada.

Sellele, kes veel žiletiga habet ajab, võib soovitada šampoonist ja palsamist segatud raseerimiskreemi.

Eriti mustadele ning parkunud kätele tehke vahutav vann. Selleks valage kausikesse šampooni ning sooja vett ja tehke kätele mõnus vann. See mitte ainult ei puhasta, vaid ka pehmendab nahka ning seejärel on maniküüri lihtsam teha. Sarnaselt võib ka väsinud jalgadel lasta liguneda soojas šampoonivees ja need siis seejärel korralikult sisse kreemitada ning villastesse sokkidesse mässida.

Kööki ja vannituppa

Pea pesemiseks mõeldud vahend sobib ka peenema pesu jaoks, seega on vana šampoon paslik sukkade, sokkide ning ihupesu pesemiseks. Samuti kraede värskendamiseks.

Kangalt vereplekkide eemaldamiseks valage tilgake šampooni plekile, laske 10−15 minutit mõjuda ning peske seejärel välja.

Kvaliteetsest materjalist kootud kampsunite pesemiseks lahustage tilgake šampooni soojas vees ning peske oma lemmikkampsun selles puhtaks. Juuksepalsamiga võib värskendada nahkjalanõusid ning -kindaid. Valage palsam pehmele lapile ning hõõruge esemesse.

Kui riideesemel on lukk on kinni kiilunud, valage sinna peale tilgake juuksepalsamit, oodake paar sekundit, seejärel peaks lukk jälle töötama.

Ka küpsetusahju klaasilt rasva eemaldamiseks on šampoon tõhus vahend. Samuti saab külmkapis lahti kõige koledamatest ja kuivanumatest rasvaplekkidest. Valage šampoonile juurde soodat ning kasutage valamute ja vanni küürimiseks.

Kellel WC-potis on värskendaja, mille anumat tuleb ise täita, võib sinna aeg-ajalt valada ka šampooni. Mõni neist sobib poti pesemisekski.