Põgus põige Türgi kevadesse 1.

 (2)
..

Kui aprillis lumi kohe kuidagi lahkuda ei taha,
aga kevad on talvest närtsinud hingele suisa hädavajalik, tasub teha kiire põige Türki.

Ametlik turismihooaeg algab Türgis alles mais, seega ei tasu loota, et hotellid on rannad juba suvekorda seadnud või et merevesi on suviselt soe. Kuid kevad on täies hoos, igal pool lokkab värviline õiteilu ning lund näeb vaid mägedes.

Oma mulluse kevadreisi baasiks valisime sõbrannaga Vahemere ja Tauruse mägede vahele jääva Antalya ranniku väikese linnakese Göynüki serval asuva hotelli La Mer Art. Meie päralt oli hubase bangalo teine korrus, kus ühelt poolt aknast oleks võinud noppida puu otsast apelsine ja teiselt poolt rõdult sidruneid. Aga me ei noppinud (ühe apelsini huvi pärast võtsime, see oli hapu...), vaadata oli neid märksa kenam ning hotelli restoranis jagati iga söögikorra kõrvale värskeid (ja hulga magusamaid) puuvilju niikuinii ohjeldamatult.

Siinkohal olgugi öeldud, et lahjenduskuurile ei tasu Türki minna, kohaliku köögi annid on liiga ahvatlevad. Samas juurde ka väga ei võta, sest lisaks meest läbi imbunud maiustustele, hõrkudele liha- ja kalaroogadele ning suurepärasele juustuvalikule on lauad lookas kõikvõimaliku värske kraami all, mis vitamiinivaesest talvest tulnutele üksjagu meeleerutust pakuvad.

Järgneb

Logi sisse

Logi sisse kasutades oma
Facebooki, Twitteri või Google'i kontot või e-posti aadressi.

Maaleht


Registreeritud (1) Anonüümne (1)
Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare