Peske karulaugu lehed, tupsutage kuivaks ja hakkige peeneks. Segage lehed õliga 1:1 ning maitsestage soolaga. Selline lihtne itaaliapärane kaste säilib külmkapis mitu kuud. Kasutage seda lisandina teiste kastmete, pastade, praetud ja grillitud liha juurde. 

Karulaugu püreesupp

Tükeldage 2-3 kooritud kartulit, keetke need soolakas puljongis pehmeks. Hakkige 1 suur sibul ja tomat ning hautage neid õlis, siis lisage kartulitele. Pange supisse 2 peotäit hakitud karulaugulehti, laske segu keema ja seejärel püreestage. Lisage kuuma puljongit, et saada paras konsistents. Maitsestage soola-pipraga. Lauale andke röstitud saiakuubikutega.

Kui olete puljongi keetnud lihast, lisage supile ka lihatükikesi.

Karulaugune lillkapsapüreesupp
(neljale)

Vaja läheb:
lillkapsast
2 sibulat
2 punti karulauku (2 peotäit karulaugulehti)
100 g toorjuustu
400 ml vett või köögiviljapuljongit
jahvatatud meresoola ja pipart
riivitud sidrunikoort

Eraldage lillkapsas õisikuteks, tükeldage sibul ning keetke need väheses vees poolpehmeks. Nõrutage keeduvesi välja ja valage sibulatükid ning lillkapsaõisikud kannmikserisse (ka saumikser suristab kõik pehmeks püreeks).

Peske karulauk, rebige suurteks tükkideks ja kuumutage väheses vees keemiseni. Valage vesi ära ja pange karulauk kannmikserisse lillkapsa ja sibula juurde. Valage peale suur tassitäis keedetud vett (või puljongit), lisage toorjuust ja püreestage. Valage püree potti tagasi ja laske keema tõusta. Maitsestage riivitud sidrunikoore, soola ja pipraga. Serveerige koos krõbedate peekoniribade ja musta leivaga. Sööge kohe, sest õrn karulauk kaotab seistes oma mõjusa maitse.

Karulaugu asemel võib kasutada nõgest, naati või kultuurtaimedest näiteks spinatit.