Praeliha-küüslaugusalat (4-le)

300 g praeliha või röstpraadi
400 g rohelise oa konservi
340 g maisikonservi
3-4 lehtselleri vart
250 g makarone

Marineeritud küüslauk:

2-3 küüslaugupead
1 sl punase veini äädikat
1 tl pitsamaitseainet
1 tl estragoni
soola
3/4 dl õli

Eraldage küüslauguküüned üksteisest ning keetke vees 3 minutit. Loputage külma veega, koorige need, pange uuesti külma veega potti ning keetke mõni minut. Nõrutage ning pange klaaspurki.
Segage marinaadiained kokku ja valage küüslaugule, laske tõmmata 2-3 päeva ning loksutage purki aeg-ajalt. Segage kokku tükeldatud liha, oad, mais, tükeldatud sellerivarred. Lisage juurde küüslaugud koos marinaadiga ja segage kausis hästi läbi. Laske mõni tund seista. Keetke pasta, nõrutage ning lisage salatile.

Juustutarretis (6-8-le)

Juustutarretis

4 želatiinilehte
100 g tugevamaitselist juustu (Emmental)
50 g sinihallitusjuustu (Aura)
2 munakollast
1 sl brändit
Cayenne’i pipart
2 munavalget
2 dl vahukoort

Leotage želatiinilehti 10 minutit külmas vees. Riivige juust, murendage sinihallitusjuust. Segage juustud ja munakollased ning maitsestage brändi ja Cayenne’i pipraga. Kloppige munavalged ja koor eraldi kõvaks vahuks.

Pigistage želatiinist vesi välja, sulatage ning laske veidi jahtuda. Lisage see juustusegule peene nirena kogu aeg segades. Lisage ettevaatlikult ka koorevaht ja munavalgevaht. Kallake segu suuremasse vormi või väikestesse vormidesse ja laske külmikus jahtuda, kuni see on täiesti hüübinud.

Serveerimisel kummutage tarretis vaagnale ja pakkuge koos viinamarjade ning küpsistega.

Tsitruseline šokolaadivaht (4-le)

Šokolaadivaht

50 g tumedat šokolaadi
3 sl tsitruselikööri (Cointreau)
1 sl riivitud apelsinikoort
1 munakollane
1 sl tuhksuhkrut
3 dl vahukoort

Kaunistuseks:

apelsiniviile või riivitud apelsinikoort
kakaod

Sulatage šokolaad nõrgal tulel pidevalt segades likööri hulka. Võtke pott tulelt ja pange juurde apelsinikoor, munakollane ja tuhksuhkur. Kloppige vahukoor kõvaks vahuks ning segage šokolaadisegu ettevaatlikult koorevahule juurde.

Jagage vaht magustoidupokaalidesse ja hoidke paar tundi külmikus. Kaunistage apelsiniviilude või -koorega ning soovi korral puistake üle vähese kakaopulbriga.

Samuti saate hea tulemuse, kasutades Limoncello likööri ning riivitud sidrunikoort.