Munitsipaalperearstikeskus alustas oma teenuste pakkumist 2011. aasta maikuust Nõmme Tervisekeskuses, 2013. aastal loodi munitsipaalne perearstikeskus Haaberstisse. Pidevalt on lisandunud perearstikeskuse koosseisu uusi meedikuid nii olemasolevate kui alles moodustatavate nimistutega.

2012. aasta septembrikuust on MuPAK Tartu Ülikooli residentuuri baasasutuseks, samast ajast on keskuses arst-resident. MuPAK pakub haigekassalepingu alusel ka koduõendusteenust.

Abilinnapea Merike Martinson, kes oli uue süsteemi juurutajaks, on linna perearstikeskuse töö ja tegevuse laienemisega rahul. „Oluline on see, et keskuse töögraafik on patsiendisõbralik ning ka arstid peavad töötingimusi heaks,“ märkis Martinson. „Näiteks oli meie perearstikeskuste patsientidele tagatud äsjaste pikkade pühade ajal arsti telefonikonsultatsioon, mis aitab vähendada ka EMO-de üleloomulikku koormust“. Jõulude ajal oli 29 telefonipöördumist.

Tallinna linna rahalisel toel ja Lääne-Tallinna Keskhaigla tellimusel on valmimas Mustamäe polikliiniku Tervisekeskuseks renoveerimise projekt, kaasajastatud hoonesse asuvad tööle ka munitsipaalperearstid.

Praeguse seisuga on Tallinna linna perearstikeskuse patsientuuris 18 000 inimest.