Võimalustel pole piire

Ümarad kupulaadsed vaiguehted sobivad hiljem nii sõrmusekiviks, kee otsa ripatsiks või käevõru lülideks. Ka saab kristallvaigust kaunistust kasutada näiteks vanade kapinuppude värskendamiseks, kui vaid ehte ja nupu suurus omavahel klapivad. Leidlike jaoks on võimalusi kindlasti rohkemgi.
Sättige esmalt lauale ritta meelepärased kaunistused. Nendeks sobivad kuivatatud lilleõied või muud taimeosad, kohvioad, mündid, pipraterad, pärlid, pisikesed merekarbid, kas või surnud putukad.

Kristallvaigust ehe

Enne vaiguga tegelemist tasub põll ette panna ja kummikindad kätte tõmmata, sest see vaik on “puhas keemia”, mis võib riideid kahjustada ning nahka ärritada. Kui ettevaatusabinõud on tarvitusele võetud, valage plasttopsi kaks osa vedelat vaiku ning üks osa kõvastajat. Esialgu on topsi valatud vedelik piimjasvalge. Seda tuleb hästi vaikselt ja rahulikult segada, kuni vedelik muutub läbipaistvaks. Kui liiga hoogsalt segada või koguni kloppida, võivad ehtesse tekkida õhumullid. Kui see pole teie taotlus, siis segage aeglaselt.

Kui vaik on läbipaistvaks muutunud ja kasutusvalmis, saate selle vormi kallata. Sel hetkel võiksid käepärast olla tikuvõileva- või grilltikud. Nendega saate paigast nihkunud kaunistusi taas õigesse kohta sättida.

Ehe peab kuivama

Ehte kuivamisaeg sõltub valatud asja suurusest. Õnnestumise kindlustamiseks laske vaigul 24 tundi kuivada. Vaik muutub kummitaoliseks umbes 8–10 tunniga. Kui ehe siis vormist välja võtta, jäävad sellele näpujäljed peale.

Värvitut kristallvaiku kasutades jäävad kõik vormi lisatud kaunistused hästi näha ja läbi kumama. Kuid kristallvaiku saab ka toonida. Hästi sobivad selleks klaasimaali värvid. Kes ise toonida ei taha, saab veebipoest osta ka smaragdrohelist, tumesinist, kuldset või merevaigukarva kristallvaiku.

Teiste lülidega ühendamiseks või keti külge riputamiseks tuleb ehtesse puurida sobiva suurusega augud. Seda ei tohiks teha enne, kui vaik on täielikult kõvastunud, muidu võivad näpujäljed ja puurimisel lenduv tolm ehte külge jääda.