Enne tähtsa tööga alustamist hinda kriitilise pilguga seinapinda, millele soovid tapeedi paigaldada. Pealispind peaks olema sile, puhas ning kuiv. Kindlasti tuleks eemaldada murenev värv ja varasem tapeet, eriti kui see on lahti. Vajadusel pahtelda ebatasasused ning kanna seinale kruntvärv.

Vajalikud (soovitatavad) töövahendid:

  • Värvirull alusega
  • Värvipintsel (rulli poolt katmata jäänud kohtade tarbeks)
  • Vesilood või nöörlood (kontrollimaks, kas tapeet jääb seinale sirgelt)
  • Kipsinuga ja käärid
  • Pehme käsn või kangas
  • Harilik pliiats
  • Tapeedilabidas
  • Valmis tapeediliim (soovitatavalt, et mitte riskida vale konsistentsiga liimi pealekandmisega, mille tagajärjel ei pruugi tulemus olla nii püsiv ja korrektne kui loodetud).


Paigaldamine

Tapeeti lahti rullides märkad, et sellel on igal paanil märgitud jätkukohad. Lõika paanid rullist kääridega välja ja aseta need viidatud (paanid on nummerdatud) järjekorras näiteks põrandale, vaatlemaks, kas pildimuster klapib ning pole defekte ja kahjustusi.

Et lõpptulemus jääks vertikaalselt sirge ja visuaalselt nauditav, oleks vaja märkida seinale esimese paani täpne paiknemine. Selleks võta appi lood ning harilik pliiats. Märgi ühe paani ulatuses seinale paani laius. Seejärel kanna liim rulliga seinale poolteise paani ulatuses, veendudes, et kogu pind on kenasti ja ühtlaselt kaetud (vältimaks hiljem õhumullikesi). Aseta paan seinale.
Järgmised „pusletükikesed“ paiguta seinale üksteisega kõrvuti, ilma kattumata, surudes õrnalt ja ühtlaselt paani külgesid omavahel kokku. Jälgi, et liitekohad jääksid märkamatuks! Vajadusel lisa pintsliga liimi. Püüa hoida tapeedi esikülg liimist puhas, pühkides liimijäägid kohe niiske kanga või käsnaga. Vältimaks mullikesi või lahtisi ääri, silu iga paani puhta tapeedilabidaga nii ülevalt alla kui ka horisontaalselt.

Kui kõik tapeedipaanid on kenasti seinale paigaldatud, eemalda kipsinoaga liigsed ribad lae ja põranda läheduses (Kindlasti veendu noa teravuses ning ole ettevaatlik, et endale või tapeedile viga ei tee!) Järgmise 24 tunni jooksul on soovitatav hoida ruum õhutatud ning ühtlase normaaltemperatuuriga, lastes liimil korralikult kuivada.