Kui käsi värisema kipub või joonistusoskuses kahtlete, võib soovitud pildi tömbiotsalise pliiatsiga küünlale ka kopeerida. Maalimiseks sobib keskmise kõvadusega pintsel, sest värv on küllaltki paks. Õhemalt peale kantud värv on küünla põledes ohutum. Värvi ostes uurige pakendilt, kas on juurde vaja spetsiaalset lahjendit.

Selleks, et maalitud pind oleks vastupidavust, kastke küünal korraks sulatatud vahasse. Siis ei pudene ka kogemata liiga paksult peale kantud värv maha. Vahakorra all jääb pind küll pisut tuhmim, kuid see tagab teie unustamatu meistriteose jõudmise kingisaajani ühes tükis.
küünalde kaunistamine

Küünlale maalitu kinnitamine on lihtne. Kastke küünal kuni tahini vahasse. Ühest korrast piisab. Seejärel asetage küünal küpsetuspaberile, kust see jahtunult ilusasti lahti tuleb.

Vahatöödeks kasutage mõnda vana konservipurki, mis on parajalt kõrge, et terve küünal korraga sisse kasta. Abivahenditeks otsiga näpitsad või pintsetid, millega maalitud küünlaid uputamise ajal hoida.
Vaha saamiseks kasutage ära alles jäänud valged küünlajupid. Need pistke lihtsalt potti ja sulatage üles. Vaha tuleb kindlasti sulatada vesivannil, ent isegi seal ei tohi seda järelvalveta jätta! Vaha võib kergesti süttida. Sulanud vaha seest saate hõlpsasti kätte tahi- ja tahmatükid.
Kui sulavaha on olemas, saate küünla ka ise teha. Võtke puhtaks pestud piima või koorepakk. Tehke paki keskele auk ning tõmmake sellest tahiotsake väljapoole pakki. Kinnitage taht karbi keskele, sättige karbi põhja osa kaunistavaid materjale ning valage siis vahakiht peale.
Lisage siis taas käsitööpoodidest ostetud lilleõisi, pärleid või reisidelt kaasa toodud taimne pudi. Seejärel valage ilu taas vahakihiga üle. Jätkake seni, kui küünla tahi metallosa on vahasse uputatud.
Seejärel laske vahal hanguda. Pärast eemaldage pakend ning nautige tehtut küülatule valgel.
küünalde kaunistamine