Vajalikud materjalid

Pilliroogu kogutakse talvel jää pealt, sest nii on mugav, aga kui enne jõule jääd ei teki, tuleb roostikku minna kummikutega. Puitunud roo lõikamiseks sobib vaibanuga või muu õhukese ja terava teraga vahend. Pilliroo ülemisi ja peenemaid lülisid saab hädapärast lõigata ka kääridega. See on kiire ja lihtne viis, kuid nii kipuvad lõigatud lülide otsad lõhenema, kroone sidudes läheb niit pragudesse ja lõhub lülisid. Katki läinud lülid tuleb siis töö käigus asendada. 

Kääre läheb vaja niidi lõikamiseks, sest ka suurte kroonide sidumisel kasutatakse kahemeetriseid niidijuppe, mis seotakse omavahel kokku kangrusõlmega. Krooni enda tegemisel tasub kasutada lihtsõlme, mis pole oma olemuselt muud kui sõlm, millega alustatakse kingapaelte kinnisidumist.
Pilliroojuppide ühendamine

Kroonide valmistamist alustage oktaeedrist ehk korrapärasest kaheksatahukast. Kaheksa kolmnurkset tahku on kokku seotud kaheteistkümnest lülist. 

Jõulkrooni valmistamine
Jõulkrooni valmistamine
Jõulkrooni valmistamine
Jõulkrooni valmistamine
Jõulkrooni valmistamine
Jõulkrooni valmistamine

Kõigepealt ajage niidi otsa neli lüli ning tehke sellest „kee“. Sõlmige kaks lüli „kee“ vastaspunkti ja sõlmige samamoodi veel kaks lüli „keesse“. Nüüd viige nõel „tühjalt“ läbi ühe lüli tagasi. Sõlmige ükshaaval neli lüli kohtadesse, kus kaks lüli kokku saavad, ja kaheksatahukas ongi valmis.
Jõulkrooni valmistamine