Kõige rohkem huvitas portaali külastajaid info vaatamisväärsuste ja majutusasutuste kohta, aga ka sündmuste kalender.

Mõte Jõgevamaa oma turismiportaalist tekkis Rajamäel juba kolm aastat tagasi. “Enamikul teistest maakondadest oli selleks ajaks juba oma turismiportaal olemas või oli see osa maakonnaportaalist. Jõgevamaal on ainus kogu maakonda hõlmav veebileht ainult maavalitsuse oma, seal oli üks osa pühendatud ka turismile, kuid see polnud turisti jaoks kergesti leitav,” tõdes ta.

JAEK esitas tookord projektitaotluse Leader-programmi koos turismitrükise tegemisega. Tookord sai raha ainult trükis, mis praeguseks juba otsas on. Taotlus turismiportaali rajamiseks esitati uuesti järgmisse, 2009. aasta sügise vooru, seekord õnnestus ka raha saada. Leader-meetmest eraldati kokku 45 000 krooni, omaosaluse 15 000 krooni pani Jõgevamaa Omavalitsuste Liit, väikese osa ehk 5200 krooni lisas omalt poolt ka JAEK.

Parima pakkumise turismiportaali valmistamiseks tegi Webgate. Lepingu sõlmis JAEK nendega 2010. aasta lõpus. Veebilehe valmimine on võtnud aega peaagu pool aastat, kõige aeganõudvamad tööd on andmete kättesaamine ja sisestamine. Jaanipäeva eel tehti portaal avalikuks. Praegu ei ole veel kõikide majutus- ja toitlustusasutuste juures pilte.

Sündmuste kalender põhineb kultuuri.net infol. Lisaks on võimalik kalendrisse märkida ka olulisemad maakonna sündmused.

Uut portaali vaata SIIT.