Miski ei aita paremini sõpru leida kui lahe koer. Välja arvatud ehk sõprusgrupi kõige veetlevama ema omamine. Tegelikult polegi põhjuseks see, et need loomad on lahedad, ent uuringud on näidanud, et koeraga lastel on kõrgem enesehinnang kui koeratutel. See enesekindlus aitab neil paremini omataoliste seas kohaneda.

2. Koerad arendavad inimese mitteverbaalseid oskusi.

Kuna koerad ei räägi, õpivad lapsed looma vajadusi kehakeele ja käitumise järgi ära tundma. See kaasatundmisoskus lapse ja koera vahel võib kanduda üle ka perele ning sõpradele.

3. Koerad ravivad allergiaid … teatud mõttes.

Koerad võivad aidata lastel allergia tekkimist vältida, mängides olulist rolli immuunsüsteemi tekkel. Tervisetöötajad usuvad, et allergiate levik viimaste aastate jooksul on tingitud puhastustoodetest, mida meie lapsed kasutavad. Need tapavad baktereid, mida me vajame varajases eas aitamaks võidelda haiguste ja allergiate vastu edaspidises elus.

Laps ja koer

4. Koerad teenivad raha.

Koera omamine õpetab, kuidas vastutada ka teiste, mitte ainult enda eest. Koer sõltub lapsest, see aitab viimasel arvestada teiste vajadustega ning oma tegude tagajärgedega. Vastutustundlik suhtumine teeb lapse tulevikus tööalaselt tegusamaks.

5. Koerad on paremad kui dieedid.

Tüsedate osakaal kasvab pidevalt, kuid koera omades saate olla kindel, et teie lapsel on aktiivne ja tervislik elustiil. Korrapärased jalutuskäigud ei hoia vormis ja tervena ainult looma, vaid aitavad ka jalutajal suurendada oma südame võimsust ning kaotada üleliigset kehakaalu. Jalutamine on veel lõbus ega tundu treeninguna.

6. Koerad päästavad abielusid.

Üks kõige muserdavam olukord lapse elus võib olla tema vanemate lahutus. Kui peres on koer, suhtlevad ema-isa paremini, tulevad kergemini toime stressiga ning neil on omavahel lähedasem suhe kui koeratutel. Koeral on hea mõju perekonnale, sest niimoodi veedetakse rohkem aega
koos.

7. Koerad surevad.

Lemmiklooma surm on tihti lapse esimene surmakogemus. Koera surm võib aidata tal mõista ja õppida, kuidas leinata, aidates vanemana toime tulla sõprade ja pereliikmete kaotusega.

8. Koerad teevad taibukaks.

Arvatakse, et koerad soodustavad väikeste laste tunnetuslikku arengut. Koer kui leplik alam võib soodustada lapse keelelist arengut. See on hea uudis vanematele, kes võivad nüüd “Teletupsud” kinni klõpsata ning lasta lastel oma rahulolu ja rõõmu näidata koerale.

9. Koertel on head õlad, mille najal nutta.

Tegelikult on need küll pisut teravad ja kondised, aga lapsed võivad looma kaisutada ja rääkida temaga, kellel pole muud valikut kui kuulata nende probleemid ära. Teadlased on tõestanud, et koeraga lapsed tulevad emotsionaalsete probleemidega kergemini toime ja saavad elumuutustega palju paremini hakkama kui koerata lapsed.

10. Koerad on üle kõige!

Ilmselgelt teeb mitmekülgne suurepärane koer teie lapsest mitmekülgse suurepärase inimese. Loomulikult on palju muid tegureid, mis mõjutavad laste arengut. Kuigi nii vanemad kui ka koolisüsteem püüavad tekitada lapsele võimalikult palju häid kogemusi, pole siiski midagi paremat kui omada peres õiget koera.

Allikas: http://www.dogmagazine.net/