Allergia ravimid
Suvisel ajal võivad erinevad taimed-marjad-toiduained tekitada allergiat. Samuti võivad allergiat tekitada erinevate putukate hammustused – sääsed, parmud, mesilased. Allergia puhul on apteegist võimalik saada erineva toimeainega tablette, mida saab manustada 1-2 korda päevas. Üks valikutest: Kestine (ebastiin) tbl 10 mg 10 tabletti.

Putukahammustused
Putukahammustuste ja nõgesekırvetuse kohale pakub leevendust kiheleva naha tupsutamine aaloe geeli, teepuuõli või saialilletinktuuriga. Soovitus: Aloe Vera Spray 200ml, Autan Protection Plus pumpsprei 100ml, Autan Akut putukahammustust leevendav spray 8ml.

Haavapuhastusvahendid
Haavapuhastusvahendina soovitame kasutada pihustatavat antiseptilist aerosooli või vedelikku.Vesinikperoksiidi lahust enam haavahoolduseks kasutada ei soovitata. Apteek soovitab: Chemisept G spray 250ml.

Plaastrid ja sidemed
Matkal käivad käsikäes kõikvõimalikud plaastrid ja sidumisvahendid, millega puhastatud haavapind katta. Mugav on kasutada isekleepuvaid sidemeid. Plaastrite valikus on nii antibakteriaalseid hõbedaioonidega plaastreid kui ka kiletatud pinnaga veekindlaid plaastreid. 

Kuna suvisel ajal on rohkem tegemist ka villidega siis on soovitav koju muretseda spetsiaalseid villiplaastreid ja võiks ka olla villipulk. Soovitus: Compeed villiplaastrid.

Päikesekaitse

Päikesefaktor (SPF) valitakse vastavalt nahatüübile. Heledanahalised peaksid eelistama tugevama kaitsega kreeme. Esimeste päevitamiste ajal tuleks nahale määrida tugevama kaitsega kreemi.
Soovitus: Clinians SPF10 150ml, Clinians SPF20 150ml Päikesepõletuse puhul sobib Aloe Vera spray 200ml.