„Olen ülimalt rõõmus nii suure tunnustuse üle oma patsientidelt. See on märk selle kohta, et olen oma töös ajanud õiget ning paljudele tarvilikku asja, mis innustab jätkama. Suurepäraseid arste, kes väärivad samasugust tähelepanu, on Eestis palju,“ kinnitas dr Kaur.

„Heaks teeb arsti aeg, huvi oma töö ja selle tulemuste vastu ning lugupidamine oma patsientidest, naljasoon on abiks. Mul on olnud palju häid ja tänuväärseid eeskujusid, kes on minus arsti kasvatanud. Eestis töötamine on dünaamiline, huvitav, kohati keeruline, kuid ma pole selles kunagi pettunud olnud.“

„Kuigi eelmine aasta oli arstkonnale raske, on mul hea meel, et aasta arst on noor mees, kirurg, uute ravimeetodite juurutaja ning motiveeritud Eestis töötama,“ lausus Eesti Tervise Fondi juhataja Eero Merilind.

Ilmar Kaur lõpetas Tartu Ülikooli arstiteaduskonna 1998. aastal, residentuuri läbis aastatel 1999–2004 kirurgia erialal. Tema töökohaks on olnud alates 2004. aastast Põhja-Eesti Regionaalhaigla. Täna juhatab ta naha- ja pehmekoe onkoloogilis-üldkirurgia ning bariaatrilise kirurgia osakonda.

Aasta arsti valis žürii, mille koosseisu kuulusid Evelin Ilves, Põhja-Eesti Regionaalhaigla Kardioloogiakeskuse teadusjuht professor Margus Viigimaa, Rahvusvahelise Tervisedenduse Assotsiatsiooni asepresident dr Anu Kasmel ja Eesti Tervise Fondi juhatuse esimees dr Eero Merilind.