Muudatus võimaldab isikul alates 1. juulist ilma Ravimiameti loata isiklikuks tarbimiseks kaasa võtta või saata senisest suurema originaalpakendi talle määratud ravimit, v.a narkootilisi ja psühhotroopseid ravimeid reisimisel Schengeni riikidesse.

Ilma Ravimiameti loata isiklikuks tarbimiseks reisile kaasa võtta või saata lubatud jaemüügipakendi maksimaalseid suurusi on muudetud, arvestades Eestis müügiluba omavate originaalpakendite suurusi.

Lihtsustub ka ravimi kaasa võtmiseks või saatmiseks Ravimiameti loa taotlemine – alates 1. juulist ei pea inimesel kasutatava ravimi kaasa võtmiseks luba taotledes arsti teatist esitama, sest Ravimiamet saab siis arsti asemel ise retseptikeskusest retsepti andmeid kontrollida. Muudatus lihtsustab patsiendi jaoks loa taotlemist, sest sellele ei pea eelnema arsti teatise hankimine, ning ühtlasi väheneb arstide koormus.

Täpsed juhised uue korra järgi ravimitega reisimiseks ja ravimite saatmiseks avaldatakse hiljemalt 30.05.2014 Ravimiameti veebilehel Kodaniku rubriigis teemades „Ravimitega reisimine“ ja „Ravimite saatmine“. Praegu kehtivad juhised on leitavad samades rubriikides „Ravimitega reisimine“ ja „Ravimite saatmine“.

Allikas: Ravimiamet