Nüüd ta ainult Haapsalu salle koobki. “Praegu on käsil kaheksas sall, muude tegemiste kõrvalt ei ole lihtsalt rohkem aega,” ütles ta.

Esimese Haapsalu salli kudumine oli Luhteri jaoks iseloomu proovilepanek, et teha keeruline kudum lõpuni, mitte pooleli jätta. “Kuna ma nüüd elan Tartus, siis sallikudumisest saanud on minu ühenduslüli koduga ja see on väga rahustav,” sõnas ta. “Olen siin pitsikeskuses käinud salle näitamas, olen siit näpunäiteid saanud. Nende jaoks on see sall õige, järgib standardeid.”

Teiseks tuli Taimi Kruusma. Üldse oli osalejaid 26. Osalejaid oli Inglismaalt, Lätimaalt, Šotimaalt. Eestist olid esindatud Rapla, Harjumaa, Tallinn, Tartu, Viljandi, Hiiumaa, muidugi Haapsalu.

Võistluse korraldanud Haapsalu pitsikeskuse juhataja Mirje Sims ütles, et võitja selgitamine oli žürii jaoks raske. “Iga aastaga on järjest raskem teha seda otsust, mis on see parim,” sõnas ta.

Kõige noorem osaleja oli 13-aastane Anni Kallas. “Ma pean ütlema, et Anni üle on mul eriti hea meel, sest Anni on meie enda käsitööseltsi liikme tütar ja me väga loodame temast tublit järelkasvu,” ütles Mirje Sims. “Anni on hea näide sellest, et Haapsalu tüdrukud armastavad salli kududa. 13-aastasena Haapsalu salli kududa ei ole mitte lihtne asi.”