Kohvikupidajaid oli seekord kümme. Et asi veelgi enam põnevust pakuks, oli igas kohvikupaigas peale kohvi-kookide mingi üllatus, mäng või tegevus, millest tulenes kohviku nimigi. Ringkäigu hõlbustamiseks said soovijad asukohakaardi.

Aruküla Vildivilla Matkaselli kohvitoas pakuti selle maja tuntud headuses küpsetisi, värsket mett, ürditeesid, käsitööd. Ühe teemana räägiti matkatoidust ning jagati tarkusi matkavarustuse pakkimiseks.

Nostalgia kohvikus hullutas sõpruskond kaunis aias romantiliselt kujundatud valges suvetelgis külastajaid tõeliselt maitsvate soolaste ja magusate küpsetistega. Kõige krooniks õhulised Pavlova koogid vahukoore ja värskete marjadega. Nostalgiatunnet lisasid kunagi nii raskelt hangitav punane valgete mummudega kohviserviis ja kostitajad-daamid oma linastes suvekleitides, roosimustris põlled uhkelt ees.

Edasi juhatas kaart Jaama tänavale, kus oli end sisse seadnud Õhukohvik. Selle korraldajaks olid tegusad noored, kelle käe all olid valminud maitsvad pitsad, käsitööõlu, koogid ja kilutrühvlid, mida ilmselt paljud said maitsta esimest korda.

Muruplatsile olid puidust euroalustele asetatud pehmed madratsid, padjad, pleedid, kus pikast jalutuskäigust mõnus jalgu puhata. Virgemad võisid end proovile panna nii muru- kui osavusmängudes.

Kohe üle tänava juhatas nutikalt asfaldile joonistatud kiri külastajad Muhe Mahe kohvikusse, kus pakuti ainult mahetooteid. Menüüs oli värskendav maasikasmuuti ning tellida sai vitamiinilaksu – köögivilju dipikastmega.

Männiku tee alguses oli kahe perekonna avatud Perekohvik, kus võis maitsta avokaado-piparmündi külmsuppi ja ootamatu kooslusega maiust – šokolaadikooki hapukapsaga.

Signela ilukohvik oli igati oma nime vääriline, sest lisaks söökidele-jookidele anti ilualast nõu ja tehti protseduure. Ilunõudlejad lapsed seisid näomaalingute järjekorras.

Arukate kohvikus said soovijad õppida suši valmistamist ja serveerimist. Peeti loenguid tervisest ning ammutati teadmisi oomega-3 rasvhapete kohta. Samas sai tegelda ajugümnastikaga või vaadata õuekino.

Lisaks neile tegutsesid ühepäevakohvikud ka Mõisas ja Hellema salong-muuseumis ning viimasena uksed sulgenud Öökohvikus.