Eelmisel nädalal toppis eestlastest reisileminejate paar end mõneks ajaks viimast korda villastesse sokkidesse ja istus hea sõbra autosse, et lasta end viia Riia lennujaama.

“Kui pakutakse 700 krooniga pileteid teisele mandrile, ei ole arukas kahelda tehingu sooritamises. Kaua sa selles külmas ja pimedas uut gripilainet ikka ootad! Meie arvasime, et aitab,” selgitas idee algataja Ethel Kings Maaleht.ee-le.

Magistritööd saab tema sõnul ju kirjutada rüperaaliga ka hotellitoas või rongi peal, korteri võib aga kuuks-paariks välja üürida.

“Töölt võib palgata puhkuse võtta, et eksootilisel maal end reisimisele ning fotograafiale pühendada, selleks sai ju sügisel tööl käidudki,” nentis ta.

Ka reisi sihtpunktis, Marokos on praegu talv, sellest hoolimata tervitas saabujaid lämbe ööõhk ning palmides kahisev tuul, mis põlvini lumest ja näpistavast pakasest tulles tundus saabujatele tõotatud maana.

“Praegu liigume Maroko lõunapiiri poole, edasi juba paistab, mida endale veel lubada saab, arvestades ajalimiiti ja tagasihoidlikku eelarvet. Kuni tänavatel jätkub 13-kroonist kebabi ja 3-krooniseid kuskusileivakesi juustumäärdega, nälga ei jää ning vahemaade ületamine rongiga 30 krooni 100 km pealt tähendab, et saab ka punktist A punkti B. Kõik muu on oma eelistuste ja fantaasia küsimus,” andsid reisilised teada.

Sellest, kuidas odavalt Aafrikas talvituda ning millise eelarvega on võimalik elementaarseid mugavusi säilitades toime tulla, on reisijad lubanud edaspidi kirjutada Maalehe turismiküljel.

Lisatud odavreisijate fotod esmamuljetest: